Thomas er AFIS-elev

Helt fra Thomas var veldig liten har han visst at han vil jobbe med fly. Tidligere har han tatt flygerutdanningen - men nå ønsket han å gjøre noe annet.

En snøfull dag i februar møter vi Thomas i tårnet på Ørsta-Volda lufthamn, Hovden. Ved siden av han sitter en kollega og gir trafikkinformasjon ned til flyet som skal til Oslo. Thomas tar opp kikkerten og hjelper kollegaen med å se om flyet har snø på vingene. Værobservasjon er nemlig en viktig del av det å være AFIS-fullmektig.

– Jeg er veldig glad i fly! Jeg hadde en spennende periode med flygerutdanningen på Sandefjord lufthavn, Torp. Det var ikke helt det jeg hadde sett for meg, så da utlysningen for AFIS-fullmektig kom opp på Facebook, var jeg rask med å søke. Jeg ønsket rett og slett å prøve noe nytt, sier Thomas.

IMG_9849.jpg

Drømmesituasjon

Thomas, og de andre AFIS-elevene, har vært gjennom et grunnkurs i lufttrafikktjenesten og et AFIS-teori/simulatortreningskurs i Malmø. Nå gjenstår det kun å ha praksisperiode i Ørsta-Volda, som er et an Avinors godkjente AFIS-opplæringsenheter.

– Jeg synes det er så bra at Avinor tar så godt vare på oss. Vi får lønn under utdanningen, slik at vi kan vie hele tiden vår til utdannelsen. Det å bli ferdig utlært og ha dette som en jobb - samtidig som jeg kan jobbe med fly og være en del av en flyklubb på fritiden - er definitivt en drømmesituasjon, fortsetter Thomas.

 

Bli en del av fremtidens lufttrafikktjeneste! Avinor søker etter nye medarbeidere til AFIS-tjenesten.

Søk AFIS-fullmektig her

En del av noe større

Thomas opplever at han er på en trygg arbeidsplass, og at Avinor er en god arbeidsgiver.

– Det er flere grunner til det, men det viktigste er at jeg fra dag én følte at jeg ble godt ivaretatt. Man har gode avtaler og vilkår, og jeg føler allerede nå som elev at jeg har det fint som ansatt i Avinor. Det er godt arbeidsmiljø både på Avinors hovedkontor i Bjørvika og her i tårnet på Ørsta-Volda lufthamn, forteller Thomas.

– En annen ting er at jeg føler at jeg er en del av et veldig stort samfunnsoppdrag som Avinor har. Man er en del av noe større! Som det å sikre norsk luftrom og luftfarten. Og ikke minst drifte flyplassene, det er et veldig viktig oppdrag for samfunnet, og jeg er veldig fornøyd med der jeg har kommet nå.

IMG_9875.jpg

Anbefaler alle å søke

Da Thomas så utlysningen på Facebook var han ikke usikker på at han ville søke.

– Til alle dere som synes AFIS-fullmektig høres spennende ut og ønsker å søke: Bare søk! Les mer og finn ut av hva det innebærer å være AFIS-fullmektig. Kanskje ta noen telefoner eller chat med ansatte på Facebook-siden deres. Det er en veldig spennende hverdag. Det er ikke gitt at man får jobben med en gang – du må gjennom en opptaksrunde – men jeg vil anbefale å gi det et forsøk.