Hverdagen som AFIS-fullmektig

Camilla hadde knapt reist med fly da hun kom over utlysningen for AFIS-fullmektig. Hun har aldri angret på det valget!

En regnfull dag i september besøker vi Camilla i tårnet på Florø lufthavn. Fra flytårnets skråstilte vinduer har Camilla utsikt over hele flyplassen.

- Før jeg søkte på AFIS-fullmektig hadde jeg aldri vært i et tårn før. Det var ganske tilfeldig at jeg søkte, men jeg var klar for en utfordring! Kvalifikasjonene passet meg godt. Det var i tillegg lønn under utdanning som hjalp veldig, sier Camilla.

Været setter standarden

Regnværet denne septemberdagen setter standarden på hvordan arbeidshverdagen til Camilla blir.

- Vi er alle på en måte opptatt av vær, men her i lufttrafikktjenesten er det øyeblikksværet som gjelder. Vi observerer og gir informasjon som er helt vesentlig for at pilotene skal foreta en sikker innflygning til flyplassen, forklarer Camilla.

Mens vi snakker med Camilla blir hun kalt opp av tankbilen som ønsker å kjøre via rullebanen til brannøvingsfeltet. Dette er noe Camilla må klargjøre og godkjenne før tankbilen får lov til å bevege seg over rullebanen.

- Det som gjør jobben som AFIS-fullmektig så spennende er at jeg kan sitte i et tårn i Florø og utføre det som står i mine instrukser, men en annen AFIS-fullmektig kan følge de samme instruksene på Hasvik, men jobben er annerledes, på grunn av blant annet lokale værfenomen og beliggenhet, sier Camilla.

tårn_redigert.jpg

Bli en del av fremtidens lufttrafikktjeneste! Avinor søker etter nye medarbeidere til AFIS-tjenesten.

Søk AFIS-fullmektig her

Samhold på tvers av flyplasser

Avinor sin misjon er «Avinor skal utvikle og drive et sikkert, effektivt og bærekraftig luftfartssystem i hele landet.». Camilla forteller oss en historie der dette kom spesielt frem.

- Vi skulle på slektstreff i Honningsvåg og hadde ca. 5-6 landinger oppover kysten. Det var helt fantastisk! Hver eneste flyplass hadde ulik lengde på rullebanen og størrelsen på tårnene var forskjellig. Det er så gøy å tenke på at det sitter kollegaer av meg så langt nord, og de tar oss alltid godt imot. Det er veldig gøy å tenke på at jeg som AFIS-fullmektig er med å påvirke reisen din.

På flere av Avinors flyplasser jobber det AFIS-fullmektiger, og Camilla er spesielt fornøyd med å jobbe i Florø.

- Jeg bor her i Florø, og det å være en del av flyplassmiljøet der vi sammen jobber mot å levere best mulig produkt, er det som er med på å skape samhold!

helikopter_lander.jpg