Finn riktig p-område

Ved Ålesund lufthavn, Vigra er det 5 parkeringsanlegg for betalt parkering. Alle de 4 anleggene med bommer, P2, P5, P6 og P7 har også tilbud om forhåndsbestilling av parkering til en lavere pris enn ved oppmøte uten bestilling.

P4 korttidsparkering

Korttidsparkering P4 starter øst for terminalbygget, og strekker seg nesten i hele terminalens lengde. Her er 31 parkeringsplasser med skråparkering foran og etter innkjøring til P2. Betalingsautomatene befinner seg på trafikkøy mot terminalbygget.

Vi anbefaler at du bruker kort. Da kan du forhåndsbetale for et valgt tidsrom og avslutte betalingen dersom du forlater området før valgt tid (se tekst på automatene). Maks 4 timer parkering.

P2

P2 er plassert rett foran terminalbygget, og er utstyrt med bommer for inn- og utkjøring. Området kan benyttes til kort- og langtidsparkering. Ingen avgift ved utkjøring før det er gått 60 minutter (da må billett/kort settes rett i bom ved utkjøring, ikke i betalingsautomat inne). I helger og ferieperioder er prisene vesentlig redusert på P2 ved forhåndsbestilling. På P2 finner du også reserverte plasser til forflyttingshemmede.

P5

P5 er plassert over riksveien sør for P2, og er utstyrt med bommer for inn- og utkjøring. P5 er et rimeligere parkeringsalternativ enn P2, og er spesielt gunstig ved parkering for 1 uke eller lengre. Ingen avgift ved utkjøring før det er gått 10 minutter (da må billett/kort settes rett i bom ved utkjøring, ikke i betalingsautomat inne).

P6

P6 ligger sørøst for terminalbygget, og er utstyrt med bommer for inn- og utkjøring.

P7

P7 er vårt rimeligste parkeringsområde. Det ligger sørøst for terminalbygget, med inn-og utkjøring gjennom bom. Plassen har grusdekke, og er beregnet for langtidsparkering.

Kort besøk ved lufthavnen

De som bare ønsker å besøke lufthavnen eller kjøre passasjerer til og fra i privatbil, må også benytte seg av P4, P2, P5 eller P6. Dersom alle plassene på P4 korttidsparkering er opptatt, anbefaler vi at du kjører inn gjennom bommen til P2. Timesprisen er lik med P4, men det må betales for hver påbegynt time. Husk at du kan kjøre gratis ut før det er gått 60 minutter (se vilkår under P2).

Prisoversikt

Her finner du oversikt over hva det koster å parkere ved Ålesund lufthavn.