Finn riktig p-område

Ved Ålesund lufthavn, Vigra er det innført betalingsparkering ved hjelp av skiltgjenkjenning. Det er Apcoa Parking som driver parkeringsanleggene på vegne av Avinor.

Parkeringen starter og stopper automatisk ved at kamera leser registreringsnummeret på bilen inn og ut av flyplassområdet. Du skal ikke lenger trekke billett. Det er kamera ved alle parkeringsanleggene, slik at du får den prisen som gjelder for det parkeringsanlegget der du har parkert. P2, P5, P6 og P7 har også tilbud om forhåndsbestilling av parkering til en lavere pris enn ved oppmøte uten bestilling.

Det er fri gjennomkjøringstid på 10 minutter. Dersom du oppholder deg lenger på området enn dette, vil det tilkomme parkeringsavgift.

P4 korttidsparkering foran terminalen

Korttidsparkering P4 starter øst for terminalbygget, og strekker seg nesten i hele terminalens lengde. Her er 31 parkeringsplasser med skråparkering foran og etter innkjøring til P2. Betal på følgende måter: Automatisk trekk, med mobil, automat i terminalen, eller vent på faktura i Posten. Ved faktura tilkommer fakturagebyr.

P2

P2 er plassert rett foran terminalbygget. Området kan benyttes til kort- og langtidsparkering. Ingen avgift ved utkjøring før det er gått 10 minutter. I helger og ferieperioder er prisene vesentlig redusert på P2 ved forhåndsbestilling. På P2 finner du også reserverte plasser til forflyttingshemmede.

P3 - Elbil

P3 er et område som er skilt ut fra P2 med 24 ladeplasser. Området ligger ved siden av P2 og har egen innkjøring. Betaling for lading er inkludert i parkeringsprisen.

P5

P5 er plassert over riksveien sør for P2. P5 er et rimeligere parkeringsalternativ enn P2, og er spesielt gunstig ved parkering for 1 uke eller lengre. Ingen avgift ved utkjøring før det er gått 10 minutter.

P6

P6 ligger sørøst for terminalbygget og har time- døgn- og ukespriser.

P7

P7 er vårt rimeligste parkeringsområde. Det ligger sørøst for terminalbygget, lengst fra terminalen. Anlegget er beregnet for langtidsparkering. P7 har kun døgn- og ukespriser.

Kort besøk ved lufthavnen

For de som skal hente eller levere passasjerer på lufthavna, er det satt fri gjennomkjøringstid på 10 minutter. Dersom du oppholder deg lenger på området enn dette, vil det tilkomme parkeringsavgift.

Dersom alle plassene på korttidsparkering P4 foran terminalen er opptatt, anbefaler vi at du kjører inn på P2. Avstanden til terminalen er kort.

Prisoversikt og betaling