Ålesund

Ålesund lufthavn, Vigra

This page is only available in Norwegian

Ålesund Lufthavn, Vigra er fylkes største lufthavn. Terminalen har blitt vesentlig oppgradert de siste årene, og en utvidet terminal åpnet i mars 2015. En stor andel av passasjerene ankommer fra utlandet.

AES-2.png

Ålesund er et godt utgangspunkt for å oppleve Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsvegen. Reiselivet er viktig for Sunnmøre og turister legger grunnlag for en kraftig verdiskapning på det reiselivsrettede næringslivet i Ålesund.

Jugendbyen Ålesund er et attraktivt reisemål i seg selv, og de omliggende Sunnmørsalpene og det dramatiske fjord- og fjell-landskapet tiltrekker seg både cruise- og opplevelsesturisme.

Maritim virksomhet, møbelproduksjon og fiskeri preget næringslivet i Ålesund. Møre og Romsdal er en av Norges mest eksportrettede regioner, og det største fiskerifylket i Norge.

Sunnmøringer har alltid vært knyttet til naturen. Sunnmøringer lever i harmoni og takt med naturen og årstidene. Mange av de som besøker regionen kommer for å oppleve de spisse fjellene og rå naturen. Ålesund og Sunnmøre skiller seg fra resten av landet noe som gjenspeiler seg på mange områder – fra natur til design, kunst, kulturopplevelser, aktiviteter, produkter, mat og drikke. Det er dette våre reisende skal møte på Ålesund Lufthavn, Vigra.

AES-map.PNG

Klikk på kartet for å åpne Google Maps