Ålesund

Ålesund lufthavn, Vigra

Ålesund Lufthavn, Vigra er fylkes største lufthavn. Terminalen har blitt vesentlig oppgradert de siste årene, og en utvidet terminal åpnet i mars 2015. En stor andel av passasjerene ankommer fra utlandet.

AES-2.png

Ålesund er et godt utgangspunkt for å oppleve Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsvegen. Reiselivet er viktig for Sunnmøre og turister legger grunnlag for en kraftig verdiskapning på det reiselivsrettede næringslivet i Ålesund.

Jugendbyen Ålesund er et attraktivt reisemål i seg selv, og de omliggende Sunnmørsalpene og det dramatiske fjord- og fjell-landskapet tiltrekker seg både cruise- og opplevelsesturisme.

Maritim virksomhet, møbelproduksjon og fiskeri preget næringslivet i Ålesund. Møre og Romsdal er en av Norges mest eksportrettede regioner, og det største fiskerifylket i Norge.

Sunnmøringer har alltid vært knyttet til naturen. Sunnmøringer lever i harmoni og takt med naturen og årstidene. Mange av de som besøker regionen kommer for å oppleve de spisse fjellene og rå naturen. Ålesund og Sunnmøre skiller seg fra resten av landet noe som gjenspeiler seg på mange områder – fra natur til design, kunst, kulturopplevelser, aktiviteter, produkter, mat og drikke. Det er dette våre reisende skal møte på Ålesund Lufthavn, Vigra.

AES-map.PNG

Klikk på kartet for å åpne Google Maps