Sjekk inn berøringsfritt

For å blant annet gi deg en så trygg og god reise som mulig, har Avinor lagt til rette for mange innovative løsninger på flyplassene. Blant annet kan du sjekke inn bagasjen din helt uten å berøre noe.

This page is only available in Norwegian

Skal du ut og reise, er det betryggende å vite at du ikke trenger å ta på noe som helst. Du kan nå både parkere, sjekke inn, levere fra deg bagasjen, skanne ombordstigningskortet i sikkerhetskontrollen, kjøpe varer i butikkene og gå om bord uten å berøre en eneste kontaktflate.

– Vi har tatt i bruk ny teknologi for å gjøre reisen tryggere, enklere og mer effektiv enn tidligere. 

Sjekk inn berøringsfritt from Avinor on Vimeo.

Teknologien knyttet til berøringsfrihet er med på å støtte opp under de generelle helserådene fra norske myndigheter om å redusere risikoen for smittespredning.

– Dette er et lite bidrag i den internasjonale dugnaden mot koronaviruset. Vi er stolte over å være en av de første flyplassoperatørene som får på plass en slik teknologi. Fra løsningen ble implementer på mange av Avinor-flyplassene har bruken økt måned for måned, og ligger nå i gjennomsnitt på 30 prosent. Når du skal ut og reise tenker du kanskje ikke engang over at noe er nytt.

Slik fungerer det

  • Velg å sjekke inn på forhånd hos flyselskapet, og det blir sendt et ombordstigningskort med strekkode til mobiltelefonen din.
  • Skann strekkoden på en av de selvbetjente innsjekkingsautomatene, slik at bagasjelappen med bagasjekvitteringen skrives ut automatisk.
  • Fest bagasjelappen på kofferten din og behold bagasjekvitteringen. Gå videre til de selvbetjente bagasjeskrankene, og legg bagasjen din på båndet.
  • Skann deretter bagasjekvitteringen, og bagasjen din sendes automatisk videre.

Berøringsfri_innsjekk_toppbilde_2_610x.jpg

Berøringsfri reise over hele landet

Den berøringsfrie bagasje-innsjekken er implementert på 16 av Avinors 44 flyplasser allerede, og forhåpentligvis får du glede av den om ikke så alt for lenge

Vi ønsker deg velkommen tilbake til en trygg reise!