Sjekk inn berøringsfritt

Avinor har satt i gang en rekke innovative løsninger på flyplassene for å gi deg en så trygg og god reise som mulig.

Skal du ut og reise i høst er det betryggende å vite at du ikke trenger å ta på noe som helst. Du kan nå både parkere, sjekke inn, levere fra deg bagasjen, skanne ombordstigningskortet i sikkerhetskontrollen, kjøpe varer i butikkene og gå om bord uten å berøre en eneste kontaktflate.

– Vi tar i bruk ny teknologi for å gjøre reisen tryggere, enklere og mer effektiv enn tidligere. Dette er spesielt viktig i tiden vi er inne i, sier Nora Prestaasen, senior kommunikasjonsrådgiver i Avinor.

Sjekk inn berøringsfritt from Avinor on Vimeo.

Bidrar i dugnaden

Teknologien knyttet til berøringsfrihet er med på å støtte opp under de generelle helserådene fra norske myndigheter om å redusere risikoen for smittespredning.

– Dette er et lite bidrag i den internasjonale dugnaden mot koronaviruset. I tillegg til å skape trygghet ser vi at passasjerene tar imot løsningen på en god måte ved at reisen blir enklere og mer effektiv. Vi er stolte over å være en av de første flyplassoperatørene som får på plass en slik teknologi, sier Prestaasen.

Slik fungerer det


Ved innsjekk:

  • Velg å sjekke inn på forhånd hos flyselskapet, og det blir sendt et ombordstigningskort med strekkode til mobiltelefonen din.
  • Skann strekkoden på en av de selvbetjente innsjekkingsautomatene, slik at bagasjelappen med bagasjekvitteringen skrives ut automatisk.
  • Fest bagasjelappen på kofferten din og behold bagasjekvitteringen. Gå videre til de selvbetjente bagasjeskrankene, og legg bagasjen din på båndet.
  • Skann deretter bagasjekvitteringen, og bagasjen din sendes automatisk videre.

I sikkerhetskontrollen: Når du kommer til sikkerhetskontrollen skannes reisedokumentet ditt igjen på en berøringsfri automat.

På shopping og restaurant: Om du vil benytte deg av tilbudene på spisestedene og i butikkene, kan du bruke berøringsfri betaling og selvbetjente kasser.

Ved gate: Når du skanner ombordstigningskortet ditt ved gate er den berøringsfrie reisen gjennom Avinors lufthavner ved veis ende.

Berøringsfri_innsjekk_toppbilde_2_610x.jpg

Berøringsfri reise over hele landet

Den nye berøringsfrie veien gjennom terminalen er implementert på de største flyplassene allerede, og blir rullet ut over hele landet i tiden som kommer.

Foreløpig gjelder løsningen for passasjerer som reiser med SAS, Norwegian og Widerøe, men flere flyselskaper vil bli innlemmet i løsningen i tiden fremover. Teknologien er utviklet i samarbeid med Amadeus og ICM.