Dette må du ha med på reisen

Ut og fly i sommer? Her får du en oversikt over hva du må ha med selv, og hva du får tak i på flyplassen, i disse koronatider.

De fleste flyselskaper krever at du bruker munnbind om bord i flyet. Hvis du skal reise fra Oslo lufthavn kan du forhåndsbestille munnbind med Klikk&Hent, så ligger de klare til deg når du ankommer flyplassen.

44 flyplasser over hele landet

Reise videre? Lei bil på flyplassen

De generelle rådene fra Folkehelseinstituttet gjelder fortsatt: Vask hendene ofte med såpe og varmt vann – helst i 20 sekunder. På reise kan det også være fint å ha med seg en liten flaske håndsprit, slik at du kan desinfisere hendene når det ikke er varmt vann og såpe tilgjengelig. Husk at flasken må romme mindre enn 100 ml for at du skal kunne få den gjennom sikkerhetskontrollen. Ta gjerne også med papirlommetørkler, i tilfelle du må pusse nesen eller nyse. Antibac og papirlommetørklær ligger også klart til deg om du forhåndsbestiller med Klikk&Hent.

På nettsiden til Avinor finner du mer informasjon i forbindelse med koronaviruset.

Mat og drikke
Noen av serveringsstedene på flyplassene er fortsatt stengt, og mange av flyselskapene serverer ikke mat om bord av smittevernhensyn. Derfor kan det være en god idé å ta med mat og drikke på flyet dersom du skal fly langt. På nettsiden til flyplassen du skal fly fra, finner du en oversikt over hvilke spisesteder som er åpne.

Mat og drikke kan også forhåndsbestilles, slik at du slipper å løpe rundt på flyplassen og lete etter det beste alternativet. Vi har også drikkestasjoner på alle flyplasser, der du kan fylle opp flasken din med rent, kaldt vann.

Klikk og hent mat, drikke og andre varer på flyplassen

Solkrem
Gradestokken freser mange steder i landet nå, så husk å beskytte huden med solkrem uansett om du reiser nordover eller sørover. Solkrem kan også forhåndsbestilles med Klikk&Hent, på Tax Free eller på Travel Value.

Blir det norgesferie i år?

Underholdning
Det å bli litt rastløs på reise er helt normalt – særlig for de minste, men også for de voksne som har gledet seg lenge til en velfortjent ferie. Fortvil ikke: Underholdningsalternativene er mange. Lekeplassene er dessverre fortsatt stengt, men vi har gratis WiFi på alle våre flyplasser, slik at rastløsheten kan stagges for store og små reiselystne. Ellers kan dere, hvis dere reiser fra Oslo lufthavn, finne veien til ARK og kjøpe spill til barna og bøker til de voksne, så skal du se dere er framme i en fei!

Surfing på flyplassen

Flyplassens hemmelige steder

Enklere reise med Avinor-appen