Blir det Norgesferie i år?

Blir det ferie i Norge i år? Det trenger på ingen måte å være negativt. Landet vårt er langstrakt, og bugner av alternativer for alle – for strandløven og fjellgeita, for adrenalin-entusiasten og den matglade. Her får du de beste tipsene!

Det var mange som ble veldig glade da Regjeringen kunne fortelle at det åpnes opp for å reise i Norge i sommer. Når du skal ut og fly igjen er det viktig at du holder deg oppdatert på hvilke regler som gjelder før du drar. Folkehelseinstituttets nettside med smittevernråd for ferie og reise oppdateres fortløpende, og Helse Norge sine nettsider blir løpende oppdatert med gjeldende regler og anbefalinger for fritidsreiser

I tillegg er det fortsatt viktig at alle reisende holder god avstand og vasker hender ofte – og er du syk skal du selvfølgelig holde deg hjemme.

Sjekk hvilke flyselskap som tar deg til din ferieby i sommer ved å velge din avreiseflyplass på avinor.no. Nederst på siden finner du en oversikt over direkteruter til norske destinasjoner fra den valgte flyplassen. En idé er å ta utgangspunkt i en av de store byene i Norge, og reise videre derfra – det er uendelig mange spennende småsteder som ligger i nærheten av knutepunktene!

Her er noen av det Norge kan by på i sommer! God ferie!

Storbyliv i hovedstaden

Oslo har mye å by på, og er perfekt for en spennende storbyferie for familien eller for deg og kjæresten. Late sommerdager i urbane omgivelser står høyt på ønskelisten for mange, og Oslo har noe for enhver smak. Oppdag bydeler du ikke har besøkt før, smak på mat fra alle verdenshjørner på en av byens flere mathaller, dra på øyhopping i Oslofjorden, finn den nye sommergarderoben blant byens mange shoppingtilbud, og nyt en by som på ingen måte står tilbake for storbyer vi liker å besøke i utlandet. Tvert imot kan det hende at Oslo, som ligger nært både skog og sjø, faktisk kan by på enda litt mer enn andre storbyer i Europa. 

Skjult perle i nærheten av Oslo: Oslomarka er et eldorado for deg som vil sove utendørs, og du behøver ikke gå så langt heller! På Grefsenkollen kan du sove i hengekøye og ha utsikt til Tryvannstårnet, Holmenkollbakken, Oslofjorden, Rådhuset – ja, faktisk hele byen! 

Les mer om ferie i hovedstaden her

guillaume-briard-ljXoqeyrYrY-unsplash.jpg

Vakkert i vest

Tar du turen til Bergen ligger alt til rette for en magisk ferie med noe for både store og små. Bergen sentrum ligger som et smørøye mellom de syv fjellene som omkranser byen, og her er det kort vei fra fjell til fjord – via verdensarvstedet Bryggen som havnet på UNESCOS liste i 1979. Byens mest kjente opplevelser foruten Bryggen er taubanen som går til Ulriken og Fløibanen som tar deg opp til Fløyen – det perfekte utkikkspunktet for å se hele Bergen sentrum. Får du deg i tillegg en varm fiskekake i hånden, samt en kopp Frielekaffe og en skillingsbolle – som er bergensk for kanelbolle – til dessert, skal du se at en eventuell regnskur bare vil oppleves som sjarmerende!

Skjult perle i nærheten av Bergen: Fra Vestlandets hovedstad kan du ta en dagstur til Hardangerfjorden, hvor du kommer tett på et av landets vakreste fjordlandskap!

Les mer om Bergensferien her

charlotte-karlsen-lfuzhMJw1WA-unsplash.jpg

Sommer i Stavanger

Stavangerregionen har masse spennende å by på for både de nyforelskede og for storfamilien i sommer. Oljebyen har Europas største samling av trehus, og rolig byvandring i Gamle Stavanger vil ta deg med forbi 173 trehus som ble oppført på slutten av 1700- og begynnelsen på 1800-tallet. Byen byr ellers på et rikholdig utvalg for den som er glad i sommershopping, restauranter i verdensklasse og spennende museer. Ti minutters kjøring utenfor byen finner du det spektakulære riksmonumentet Sverd i fjell, til minne om slaget i Hafrsfjord da Harald Hårfagre samlet Norge til et kongerike i 872. 

Skjult perle i nærheten av Stavanger: Ferierer du i Stavangerområdet, er det nærmest påbudt med en tur til Preikestolen. Det spektakulære utkikkspunktet rager 604 meter over Lysefjorden, og er nesten like spennende å se nedenfra i båt som det er å oppleve fra toppen. 

Les mer om sommer i Stavangerområdet her

Trondheim – småby og storby i ett 

Norges tredje største by har mer enn nok å by på til at du skal klare å fylle årets sommerferie med spennende og hyggelige opplevelser. Byen har samtidig et oversiktlig og trivelig bysentrum. Et besøk i Nidarosdomen, Olav den helliges gravkirke og et av Norges aller vakreste kirkebygg, er obligatorisk. Det samme er en tur innom Rockheim, Norges nasjonalmuseum for populærmusikk. En rusletur over Gamle Bybro, også kjent som «Lykkens portal», er midt i blinken for de nyforelskede. 

Skjult perle i nærheten av Trondheim: Hva med å prøve øyhopping med sykkel fra Trondheim? Hurtigbåten fra Trondheim frakter deg og sykkelen din ut til et spennende øyrike!

Her kan du lese mer om ferie i Trondheim

vidar-nordli-mathisen-nsskWw0227Y-unsplash.jpg

Tromsø-sommer for hele familien

For å ta det viktigste først: I perioden 19. mai til 26. juli er det midnattssol i Troms, noe som skulle være en eksotisk og spennende opplevelse for de aller fleste. Det betyr at det faktisk er lyst hele døgnet, og at du fort kan ende opp med et (kaldt) midnattsbad på en kritthvit arktisk strand. Er ikke det en Instagram-post verdig, vet ikke vi! Ishavsbyen Tromsø har over 1000 fjelltopper, flere spennende og interessante museer, og et godt mat- og kulturtilbud. Er du i markedet for litt shopping, finner du også det i Nordens Paris, som Tromsø ofte kalles.

Skjult perle i nærheten av Tromsø: Er du sprek og har stål i ben og armer, bør en tur opp Sherpatrappa til Fjellheisen stå på listen over gjøremål. 1300 trappetrinn tar deg forbi tregrensa til høyfjellet, og turen ender 410 meter over havet på fjellplatået ved Fjellheisen. Trappen er bygget av sherpaer fra Nepal, og en tur opp her gir deg den desidert beste utsikten over byen.  

Les mer om hva Tromsø har å by på her

bard-einset-DXhNKOe58mg-unsplash.jpg

Spektakulære Lofoten 

Vi kommer ikke utenom Lofoten, som fort kan bli sommerens mest populære destinasjon. Romantiske rorbuer og en natur som kan ta pusten fra de fleste, står på ønskelisten til mange nordmenn, og kanskje blir dette året det blir Lofoten-ferie? For å komme deg til Lofoten flyr du til Leknes, Røst eller Svolvær. Når du kommer frem venter kritthvite strender, vill natur, midnattssol og tørrfisk fra Lofoten – et produkt som faktisk er geografisk beskyttet på samme måte som champagne og parmaskinke. 

Lofotens skjulte perle: Det sies at en tur til Lofoten ikke er komplett om du ikke har vært innom Nusfjord, et av de eldste og best bevarte fiskeværene i Norge. Her kan du overnatte i de gamle rorbuene som fiskerne en gang bodde i, og kanskje er du så heldig at du får se nordlyset over taket på rorbua?

Les mer om sommer i Lofoten her

På jakt etter flere ideer til Norgesferien? I denne artikkelen kan du trykke deg inn på et interaktivt kart for å finne skjulte Norges-perler og aktiviteter.

Endelig kan du fly igjen. God tur!