Norges beste strender

Langstrakte, hvite sandstrender, krystallklart vann og badeidyll er på ingen måte forbeholdt sydligere strøk. Norge bugner av fine strender der du kan leve feriedrømmen fullt ut.

This page is only available in Norwegian

Hoddevik, Selje

Surfere fra hele verden trekker til Hoddevik, og det med god grunn. Her finner du et sammensveiset surfesamfunn der det skal mye til for ikke å føle seg hjemme. Hoddevik er også kåret til et av verdens ti beste surfesteder av The Guardian. Omgivelsene her tar pusten fra hvem som helst, med grønnkledde fjell, hvit sandstrand og krystallklart vann. I tillegg er bølgene perfekte for deg som ikke har noen særlig erfaring, men vil lære å surfe. Det finnes surfekurs både for nybegynnere og viderekomne. Du kommer deg hit ved å kjøre fra Bergen, med to fergeturer på veien. Bilturen tar syv timer, men er på alle måter verdt det!

Hvervenbukta, Oslo

I Oslo kombinerer du lett hovedstadsferie med strandliv, for her ligger badeperlene på rekke og rad. Du kommer deg fra Vigelandsparken og ut i saltvannet på en-to-tre, og kan kjøle ned et overopphetet og kulturmettet hode. En favoritt blant lokalbefolkningen er Hvervenbukta, den langgrunne sandstranden på Oslos østkant, som er perfekt for barnefamilier. Vil du unngå sand i skoene, kan du sole deg på den store gressplenen eller svabergene. Gode dusjmuligheter gjør at du ikke trenger å ta med deg sanden tilbake inn i byen igjen, hvis du vil fortsette dagen med et godt måltid på en av Oslos prisvinnende restauranter. Rundt Hvervenbukta er det også mange fine turområder, og Ingierstrand ligger like i nærheten.Stokkøya, Trøndelag

Et lite stykke nord for Trondheim finner du en av de mest komplette strandopplevelsene i Norge. Vannet rundt Stokkøya er godt egnet for dykking, og stedet har etter hvert utviklet seg til en base for dykkere fra fjern og nær. Naturen er vill, vakker og relativt uberørt, og turmulighetene gode. Her ligger alt til rette for en aktiv ferie! I tillegg til å legge ut på tur, kan du leie kajakk, seiljolle eller SUP-brett. Stokkøya sjøsenter byr på god mat, fin arkitektur, overnattingsmuligheter og en herlig strandbar. Reis til Stokkøya med buss fra Trondheim sentrum, fra holdeplassen Hosen. Bussen går to ganger hver dag i ukedagene, og turen tar omtrent tre timer.

Bystranda, Kristiansand

Vil du kombinere by- og strandliv, eller har barn i Kardemommeby-alder, bør du vende nesa mot Kristiansand og bystranda. Her er stranden langgrunn og familievennlig, og det finnes klatrenett, sittegrupper, fiskeplasser, utkikkspunkt, bocciabaner, bordtennisbord og palmer. Noe for enhver smak, altså.Hauklandstranda, Lofoten

Lofoten er kjent for sine mange vakre strender, men Hauklandsstranda må være en av de mest slående i hele Norge. De som bor på Vestvågøy kunne ikke vært mer enige, og Hauklandstranda er en favoritt også blant lokalbefolkningen på solrike dager. Lofoten er en populær feriedestinasjon, så du kan på ingen måte forvente å ha stranda for deg selv. Men den hvite sanden, det blå havet og de grønne fjellene her er uansett verdt det. Stranden er lett tilgjengelig, det tar bare ti minutter i bil fra Leknes, og du kan parkere rett ved stranden.