Oslo

Oslo lufthavn, Gardermoen - Norges hovedflyplass

Oslo lufthavn, Gardermoen er Norges hovedflyplass. En flyplass for hele Norge og en viktig hub for nordmenn som reiser i Norge eller ut i verden, og inngangsport til norske destinasjoner for utenlandske passasjerer.

Flyplassen er enkel, oversiktlig, effektiv og arkitektonisk attraktiv. Infrastruktur inn til Oslo og østlandsområdet er god, det er 20 minutter med Flytoget til Oslo sentrum.

Målet er å være en ledene europeisk lufthavn, og flyplass for hele Norge. Basert på forståelsen av at folk er forskjellige og reiser har ulike formål tilbyr flyplassen bredde og god kvalitet i tjenester og tilbud, og dermed gode reiseopplevelser.

Oslo lufthavn er ikke bare porten til resten av Norge, gjennom overskuddet fra den kommersielle driften er den også største bidragsyter til å finansiere luftfarten i Norge og utviklingen av Avinors 44 flyplasser. Den norske modellen er avhengig av Avinors luftfartsnettverk som gir folk like muligheter til å bo, jobbe og reise dit de vil.

Med rundt 30 millioner passasjerer i året er flyplassen på nivå med de andre skandinaviske hovedflyplassene. Det gode rutetilbudet er bevis på at flyplassen binder Norge sammen og Norge til verden.

Oslo.png

Oslo

Oslo har en rik historie, er en ung og levende storby med kulturopplevelser og grøntområder i sentrum. Målet er å være verdens beste kompakte by, med god infrastruktur og kort vei til alt. Oslo har et bredt utvalg av restauranter, barer og kafeer, og langt større kulturelt mangfold og aktivitet enn størrelsen tilsier. Slottet, Munch-museet, Folkemuseet på Bygdøy og Operaen er bare noen av attraksjonene som nordmenn og utlendinger kommer for å besøke.

Hvert år holdes det nesten 5 000 live-forestillinger i Oslo, mer enn dobbelt så mange som i Stockholm eller København. Vi ønsker at passasjerene får en følelse av alt hovedstaden har å by på, allerede på flyplassen. Kommer du til Oslo lufthavn byr vi både på den urbane storbyen full av kultur, matopplevelser og nærhet til naturen. Men vi byr også på hele Norge, vill og vakker natur, nordlys, midnattssol, sjømat, mattradisjoner og alt det norske særpreget i hver region.

Norge er mangfoldig og unikt – fra natur til arkitektur, næringsliv, design, kunst, kulturopplevelser, aktiviteter, produkter, mat og drikke. Det er dette vi vil at våre reisende skal møte på Oslo lufthavn.

Kart-OSL.PNG

Klikk på kartet for å åpne Google Maps