Harstad-Narvik

Harstad-Narvik lufthavn, Evenes

Harstad/Narvik lufthavn, Evenes er flyplass for Harstad og Narvik. Harstad er en base for nærliggende regioner som Lofoten, Senja, Tromsø og Vesterålen. Terminalbygget er fra 1998.

EVE2.png

Nordlendinger har alltid vært knyttet til naturen. Nordlendingen lever i harmoni og takt med naturen og årstidene. Mange vil oppleve den ville, råe naturen, og hvordan kultur møter natur.

Reiselivet er viktig for Harstad og servicenæringene utgjør en stor andel av næringslivet. Den klart viktigste næringen er offentlig sektor som inkluderer forsvaret. Evenes militære flystasjon skal huse nye maritime patruljefly, samt være operasjonsbase for jagerfly når F35 er operative.

Jordbruk utgjør en betydelig del av næringslivet, med hovedsete for Nord-Norges Salgslag, meieri og kjøttindustri. I Harstad og Kasfjord finnes fiskeforedlingsindustri. Harstad er sentrum for Nord-Norges verkstedindustri med flere mekaniske verksteder, skipsbyggerier, samt en av landets største tørrdokker. Harstad er også en viktig base for oljevirksomheten i landsdelen, og flere oljeselskaper samt Oljedirektoratet har etablert seg her. På Stangnes, 5 km øst for sentrum, er det utbygd en større oljebase, og havne- og industrivirksomhet.

Evenes er et godt utgangspunkt for å oppleve Lofoten og Ofoten. I Narvik og Narvikregionen finnes det mange spennende og ukjente steder, opplevelser og attraksjoner. Frister det å bestige Stetind, eller gå Norge på tvers så er mulighetene gode.

Kilt mellom store fjell og mektige fjorder, der naturen er rik på både råvarer og unike smaker, har Narvikregionen de siste årene etablert seg som en matdestinasjon med varierte spisesteder og noen av landsdelens beste villmarkskokker.

Harstad og Nordland skiller seg fra resten av landet noe som gjenspeiler seg på mange områder – fra natur til design, kunst, kulturopplevelser, aktiviteter, produkter, mat og drikke. Det er dette våre reisende skal møte på Harstad/Narvik Lufthavn, Evenes.

HarstadNarvik-map.PNG

Klikk på kartet for å åpne Google Maps