Trondheim

Trondheim lufthavn, Værnes - Norges midtpunkt

Trondheim lufthavn, Værnes er den tredje største flyplassen i Norge. Lufthavnen ligger sentralt i sin region, og med svært god forbindelse til hovedveier og jernbane både nordover, vestover til Trondheim og østover til Sverige. Flyplassen er et regionalt knutepunkt og har en hub-funksjon for trafikk til og fra Helgeland. Skidestinasjonen Åre i Sverige, som har vært vertskap for flere alpine verdensmesterskap, ligger rundt 1 times kjøring fra flyplassen. Flyplassen har dermed en viktig rolle for å knytte regionen sammen med resten av landet, og med verden for øvrig.

Målet er å ha et spekter av produkter og tjenester som bidrar til at tiden på flyplassen oppleves vel anvendt og som møter de reisendes framtidige behov.Trondheim lufthavn Værnes ønsker å være kjent for å være nyskapende kunde- og miljøvennlig, i en liten region med store ideer.

TRD1.png

Midt-Norge er en av landets sterkest voksende regioner, både i bosetting og utvikling i BNP. Regionen er preget av en sammensatt næringsstruktur med betydelig offentlig virksomhet, handel, akvakultur, landbruk og et stort forsknings- og utdanningsmiljø. Lufthavnen har et godt samarbeid med regionen, herunder knyttet til arbeid med innkommende turisme og forretningstrafikk.

Trøndelag har rike mattradisjoner, og nærhet til både kyst, fjord og fjell gir et rikt grunnlag for matproduksjon. Flere lokalmatprodusenter har fått internasjonal anerkjennelse, og råvarene brukes aktivt i Trondheims tre restauranter med stjerne i Guide Michelin. Regionen er verdens største innenfor akvakultur, og hvert år avholdes henholdsvis NorFishing og AquaNor i Trondheim. Sistnevnte er verdens største messe for oppdrettsnæringen.

Trondheim lufthavn vil gi en reiseopplevelse som gjenspeiler Midt-Norge og Trondheim. Etterlatt inntrykk skal være at her skjer det mye spennende, her er det energi, skaperlyst og gode smaker. Mattradisjoner og matgleden er tatt ut gjennom bruk av lokale råvarer på serveringsstedene.

Fotoutstillingen i terminalen trekker frem kjente fjes som har satt Trøndelag på kartet og bidratt til at regionen er det den er i dag. Den lokale kunstneren Staale Gerhardsen sitt verk Flight Mode er utstilt i terminalen, og små unge kunstnere fra barneskoler i regionen har fått egen utstillingsvegg Det er også mange uttak i terminalen som peker på Trondheim lufthavns mange flyruter og Avinor-nettverket som gir muligheter.

Midt-Norge og Trondheim er kjent som en voksende region med sterke mattradisjoner, stort forsknings- og utdanningsmiljø, og handel. Dette gjenspeiler seg på mange områder – fra natur til arkitektur, næringsliv, design, kunst, kulturopplevelser, aktiviteter, produkter, mat og drikke. Det er dette våre reisende skal møte på Trondheim lufthavn.

TRD-map.PNG

Klikk på kartet for å åpne Google Maps