Tromsø

Tromsø lufthavn, Langnes

Tromsø lufthavn, Langnes ligger i Tromsø, og er regnet som den arktiske hovedstaden. Tromsø er et godt utgangspunkt til å oppleve eventyrøya Senja, Kvaløya og Lyngenfjorden. Flyplassen er viktig for videre transfer til Finnmark og Svalbard.

TOS-bilde.png

Reiselivet har en sentral rolle i Tromsø, og det er en stor økning i nordlysturister til Tromsø fra alle verdenshjørner.

Mesteparten av industrien i Troms er knyttet til havet. Oppdrettsnæringen er viktig for bosetting og økonomi. Jordbruk har fortsatt en sentral plass, men høyteknologiske og forskningsbaserte næringer vokser til. I byen er mange sysselsatt i servicenæringer og offentlig tjenesteyting.

Tromsøværinger er tett knyttet til naturen med to naturfenomener hvert år – nordlyset og midnattssolen. Som verdens tredje beste destinasjon for opplevelser, ifølge verdens største reisenettsted Trip Advisor vil besøkende oppleve unik natur fra land og vann.

Tromsø og Troms skiller seg fra resten av landet, noe som gjenspeiler seg på mange områder – fra natur til design, kunst, kulturopplevelser, aktiviteter, produkter, mat og drikke.

TOS-map.PNG

Klikk på kartet for å åpne Google Maps