Bodø

Bodø Lufthavn

Bodø lufthavn ligger på Hernes, ytterst på Bodøhalvøya i Bodø kommune. Bodø lufthavn har omtrent 1,75 millioner passasjerer, og er Nord-Norges nest største lufthavn. Flyplassterminalen ligger 1,5 kilometer sørvest for Bodø sentrum, og grenser til Vestbyen bydel i nord.

BOO.png

Reiseliv er en viktig næring i Bodø, og foruten ett rikt byliv til tross sin størrelse, er kjente attraksjoner som Kjerringøy gamle handelsted og Saltstraumen bare en times kjøring unna sentrum.

Foruten reiselivet er sjømatnæringen viktig for kommunen, og Forsvaret sysselsetter mange Bodøværinger. Bodø er flybyen framfor noen, og her finner du bla. landets militære hovedflyplass, Widerøes hovedkontor og selskapets største tekniske base, og et aktivt luftsportsmiljø. I 2029 planlegges det at en helt ny flyplass skal stå klar, og i Bodø finner du også Norsk Luftfartsmuseum. Bodø er også et godt utgangspunkt for å oppleve Lofoten, Vesterålen og Helgelandskysten. EUs kulturfaglige ekspertjury besluttet i 2019 at Bodø og Nordland blir Europeisk kulturhovedstad 2024, som den første europeiske kulturhovedstaden nord for Polarsirkelen.

Nordlendinger har alltid vært knyttet til naturen. Nordlendingen lever i harmoni og takt med naturen og årstidene. Mange av de som besøker regionen kommer for å oppleve landskapets fysiske skjønnhet og råskap, og hvordan kultur møter natur.

Nordland og Bodø byr på unik natur, historie og kultur noe som gjenspeiler seg på mange områder – fra natur til design, kunst, kulturopplevelser, aktiviteter, produkter, mat og drikke. Det er dette våre reisende skal møte på Bodø lufthavn.

BOO3.PNG

Klikk på kartet for å åpne Google Maps