Bergen

Bergen lufthavn, Flesland - Porten til Vestlandet

Bergen lufthavn, Flesland er hovedflyplass for Vestland fylke. Bergen lufthavn åpnet ny terminal i 2017 med kapasitet for 7,5 millioner passasjerer. Flyplassen ligger 18 km fra Bergen sentrum, og Bybanen har endestasjon i den nye terminalen.

Bergen lufthavn er Norges nest største flyplass. Femti ulike selskap er involvert i driften, og mer enn to tusen personer har sitt virke på flyplassen. Lufthavnen har egen helikopterterminal.

Målet for Bergen lufthavn er å bidra til vekst og utvikling i regionen gjennom å tilby et relevant rutetilbud til reise- og næringslivet. 

BGO.png

Bergen lufthavn ønsker velkommen til regionens egenart og bringer vestlendingen ut i verden. Vestlendingen er utforskeren som aldri har slått seg til ro med det kjente. Utfartstrangen har hentet hjem inspirasjon og gitt ny næring til regionen. Naturen på Vestlandet er majestetisk og storslagen med høye fjell, røff sjø, bratte daler og dype fjorder.

Bergen er «Vestlandets hovedstad» og kjent som inngangsporten til de verdenskjente fjordene, men også kjent for hansakulturen og Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Som storby har Bergen et rikt kunst- og kulturtilbud.

På flyplassen er arkitekturen inspirert av regionen med design- og materialvalg som tre, stein, lys og luft. Materialvalg, bilder og film viser den storslagne og majestetiske naturen. En av Europas største glassfasader gir reisende utsikt til det omtalte kunstverket plassert i fjellveggen; Bergen?

BERGEN? er laget av den islandske kunstneren Ragnar Kjartansson. De lysende gule bokstavene er 5,5 meter høye, hvor hver bokstav veier 2,5 tonn.

Naturen er den viktigste årsaken til å besøke Vestlandet, og derfor visualiseres naturopplevelser på to store videovegger i terminalen. Vestlandet er også kjent for mattradisjoner fra fjord og fjell med gode råvarer som laks fra fjordene og epler fra Hardanger. I flere av serveringsstedene får man servert kortreist mat basert på spesialiteter og mathistorie, som Bergens fiskesuppe, cider fra Hardanger og ferskpresset eplejuice.

Vestlandet og Bergen er blant annet kjent for naturopplevelser, maritime tradisjoner og fiske. Dette gjenspeiler seg på mange områder – fra natur til arkitektur, næringsliv, design, kunst, kulturopplevelser, aktiviteter, produkter, mat og drikke. Det er regionens egenart som gjør Vestlendingen stolt, og som vi ønsker at de reisende skal møte på Bergen lufthavn.

 

Kart-BGO.PNG

Klikk på kartet for å åpne Google Maps