Fem steder du kan nyte i ro og fred på flyplassen

Mange tenker kanskje på flyplassen som et hektisk sted med mye kjas og mas. For de som har behov for å slappe av etter hektiske juledager med familien eller for å jobbe litt mens de venter på flyet videre til neste destinasjon, finnes det flere fredelige områder på flyplassen som er perfekt for en timeout.

Gaten

Det er en helt egen følelse, den man får når man har kommet seg ut av flybussen, gjennom sikkerhetskontrollen, inn i avgangshallen og endelig når frem til gaten. Uansett om man er på vei hjem fra familiebesøk eller ut på jobbreise, kan det å ha god tid ved gaten gi deg rom til å finne roen. Kjøp med deg en god kopp kaffe, og rigg deg til i en av stolene med utsikt over rullebanene. Hvem hadde trodd at det var så beroligende å se på fly som letter og lander?

Kafé

Hvilket utvalg som finnes på kaféfronten varierer fra flyplass til flyplass. Befinner du deg på en av de større flyplassene, kan du være sikker på at det er flust av muligheter til å synke ned i en god stol eller finne et stille hjørne. På Oslo Lufthavn kan du for eksempel gjemme deg bort i skinnsofaen på Samson, eller ta plass ved et av de avskjermede bordene i Parken med stikkontakt til lading av pc, mobil eller barnas iPad.

Lounge

Visste du at det er mulig med drop-in på de fleste av flyplass-loungene?
I tre timer før avgang, har du mulighet til å kjøpe deg en plass i loungen. Her har du tilgang til internett, møterom og ikke minst gode lenestoler som innbyr til en rolig stund med bok, avis eller pc. Mange lounger har også matservering i form av snacks og forfriskninger.

Lekeplass

Vi forstår at det ikke nødvendigvis er lekeplassen som dukker først opp i hodet til de reisende når de er på jakt etter et lite pusterom. For den litt slitne mammaen eller pappaen, kan et avgjerdet lekeområde til barna være akkurat det de trenger for å få hentet seg inn, hvilt beina og scrollet noen meter på instagram.

Hemmelige avslapningssoner

Noen flyplasser har rett og slett innredet avslapningssoner som er spesialdesignet for de som trenger en hvil. De er kanskje ikke ment å være hemmelige, men visste du for eksempel at de har installert en ordentlig avslapningssone på pir C, på Oslo lufthavn? I tillegg finner du dedikerte stillerom på flere av flyplassene. Disse rommene kan brukes til både bønn og meditasjon, og for de med aller størst behov for stillhet er dette kanskje det ultimate stoppestedet.