Pakketips til jul

Mange velger å fly når de reiser hjem til jul, og det er noen ting det er lurt å huske på for å gjøre reisen enklest mulig: Beregn litt ekstra tid, og send innpakkede julegaver i innsjekket bagasje.

Gaver med flytende innhold i mengder over 100 milliliter er ikke tillatt i håndbagasjen. En populær gave er spekemat-sett med medfølgende kniver, og her kommer ikke kniven gjennom sikkerhetskontrollen. Har du gaver som er av høy verdi bør dette medbringes i håndbagasjen, forutsatt at det er tillatt.

Dette tar du med i håndbagasjen

Skal du gi bort noe ekstra verdifullt bør du vurdere å ta det med i håndbagasjen.

Mat er i utgangspunktet tillatt i håndbagasjen, men krem klassifiseres som flytende, så kremkaker bør vertskapet stå for dit man skal. Det kan også være lurt å bruke god emballasje og pakke inn julegaver som kan knuse på en forsvarlig måte.

Om du benytter våre selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, vær vennlig å påse at lange reimer, hemper eller stropper knytes sammen slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder da spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Slapp av på flyplassen – bruk appen

Med flere reisende enn vanlig er det viktig at man beregner litt ekstra tid.

 Spesielt mellom klokken 06.00 - 09.00 og 14.00 – 18.00 er det mange som reiser og derfor lurt å beregne litt mer tid enn vanlig. Det er bedre å være ute i god tid og få en fin start på juleferien.

Dersom du bruker passasjerappen vil du motta nyttig og relevant informasjon om din reise.

Tips til sikkerhetskontrollen


For at flyten i sikkerhetskontrollen skal være best mulig er det viktig at alle reisende hjelper til med å effektivisere kontrollen.

Ta av vinterjakken, belter og vintersko før du går igjennom portalen. Legg frem alle elektroniske gjenstander og beholdere med væske slik at de kan gjennomlyses separat. Flytende væske skal være i beholdere på 100ml eller mindre og disse beholderne skal ligge i en lukkbar 1-literspose. Hver passasjer kan kun ha med seg én pose med flytende væske.

Barne- og nissesluse

For barnefamilier er det et godt alternativ å bruke familieslusen, for her foregår sikkerhetssjekken på barnas premisser. Som i fjor kan de ekstra juleglade fra 20. desember frem til Julaften benytte sikkerhetskontrollen for barn hvis man reiser med nisselue. Dermed vil barn og nisser bruke den samme sikkerhetsslusen i skjønn forening.