Viktig akkurat nå

Det som skjer – og når det skjer.

ENDA ET NYTT BAGASJEBÅND

Da kan vi endelig meddele at det andre bagasjebåndet på innland også er i full sving. Samtidig har ankomstservice og Avinor Servicesenter fått ny plassering i den nye fine ankomsthallen.

Nå er vi i gang med ombyggingen av ankomsthallen for passasjerer fra utlandet også. Her blir det også større, bedre og raskere med blant annet to bagasjebånd.

NYTT BAGASJEBÅND!

Nå har vi åpnet et av de to nye bagasjebåndene på innland. Så skru av autopiloten når dere ankommer Sola hvis dere reiser med bagasje. Nå skal vi i gang med å rive det gamle bagasjebåndet så det kommer desserre bli litt trangt i ankomsthallen en periode men det blir veldig bra til slutt.

Avinor Informasjon skranke, Ankomst Service og spesial bagasje finner dere fremdeles på samme plassen. Dette flytter vi ikke på før senere.

VEGARBEID OVER! ENDELIG.

Sømme-krysset er endelig ferdig! Statens Vegvesen (og vi som passerer krysset nokså ofte) er kjempe fornøyde og syns det har blitt skikkelig fint. Tusen takk for tålmodigheten, alle sammen!

Se mer hva Vegvesenet selv rapporterer her:

 Sømmevågen

Bilde: Statens vegvesen

EN LANG KORRIDOR NÅR DU LANDER MED INNENLANDSFLY.

Denne må vi ha mens vi bygger første del av den helt nye ankomsthallen (med tett tak!), en ganske lang provisorisk gang på "innsiden" av der alt det nye bygges. Og det nye? Det skal vi etter planen åpne september 2017. Da er første del av den helt nye ankomsthallen klar, med helt nytt bagasjebånd!

NYVASKET P-HUS ER ÅPNET IGJEN

P-huset er tilbake! Etter en grundig vask og annet nødvendig vedlikehold av den "gamle" delen av p-huset vårt, er det nå tilbake for fullt i alle etasjene. (Heisen fikser vi i august!) Nå kan du parkere omtrent rett ved siden av flyterminalen og innsjekken – i tre etasjer.

TETT TAK I DEN NYE ANKOMSTHALLEN!

9. juni feiret samferdelsministeren, ordførere, konsernledelse, samarbeidspartnere og ikke minst alle som bygger flyplassen at taket er tett på den nye ankomstterminalen hos 80-årsjubilanten Stavanger lufthavn. Takk for alle gratulasjoner og gode ord – og takk for en vellykket kranselag, alle sammen. Solaløftet går etter planen og holder ord!

 

REHABILITERING AV P-HUS

Endelig skal den eldste delen av P-huset få en etterlengtet rehabilitering. Derfor vil vi stenge av denne delen i en periode. Ikke fortvil, parkeringshuset er stort og har godt om plass.

P-plassene for bevegelseshemmede og de forhåndsreserverte plassene på My Space, vil fortsatt være åpne.

STORE FORANDRINGER I 1 ETASJE!

Solaløftet holder ord! Nå er vi ferdige med hele innsjekkområdet i 1. etasje. Legg merke til hvor fint og åpent det er blitt – uansett hva som skal sjekkes inn, nå er åpnet det helt ny innsjekk på Sola

Vi er nå ferdig med innsjekkingsområdet – det har blitt så nytt og fint!

Nå stenger vi "midten" mellom ankomsthallen og innsjekkingsområdet mens vi bygger helt nye kontorer for flyselskapene og operatørene, i tillegg til et fint og serviceminded Servicekontor for Avinor Sola. Det er altså ikke mulig å gå fra ankomsthallen til innsjekkingsområdet på samme måte som du kunne før, bruk heller den nye, "ytre" gangen, så går det bra også denne gang (mens vi bygger en ny og bedre flyplass).

NYTT  OG UTVIDET INNSJEKKINGSOMRÅDE

Vi er nå ferdig utvidelsen av nytt innsjekkingsområde og dermed får vi en ny hovedinngang. Hovedinngangen er nå tilbake hvor den var i gamle dager så vil kjenne deg igjen.

Det nye innsjekkingsområdet har fått 12 nye ubetjente bag-drops og nye toaletter.

Kart over terminalen med markert ny inngang.