Transport og parkering

Ny og bedre flyplass betyr oppgradert og sikrere vei, flere parkeringsplasser, og en tilrettelegging vi håper og tror vil få enda flere av dere til å velge kollektivtransport når dere skal ut og fly.

Selve hedersplassen – bussholdeplassen rett foran inngangen til flyterminalen er nemlig reservert deg som tar buss.

Det skjer ellers flere omfattende forbedringer og forandringer for deg som skal til og fra flyplassen – under har vi sortert dem etter tid og "transportmiddelet" ditt.

Et lite ekstraønske fra oss som bygger til deg som kjører egen bil: Vi ber deg være ekstra oppmerksom bak rattet i denne perioden. Det vil bli skiltet for både bilister, syklister og dem som tar beina fatt – men det er enormt mye som er helt nytt og ukjent for veldig mange. Dersom vi alle setter farten bitte litt ned, følger skiltingen og viser litt smidighet i innkjøringsfasen, så går alt så mye bedre – og alle kommer seg trygt frem og hjem i igjen.

Se gjerne på kartet vårt her – så går det litt lettere når du kommer til Sola neste gang.

Perioden mars - desember 2015

For deg som tar buss:

Håper du er fornøyd med hedersplassen, helt inntil flyterminalen. Husk bagasjen!

For deg som tar taxi:

Ny og bedre taxiholdeplass, mellom det nye kollektivfeltet og p-huset, er nå på plass! God tur!

For deg som henter eller bringer med egen bil:

I mars åpnet vi en ny korttidsparkering for alle dere som er så snille og henter – og vil ønske velkommen med brask og bram eller gode klemmer i flyterminalen. Den ligger til venstre, utenfor den nye delen av p-huset. Følg gangveien langs p-huset inn i flyterminalen. Velkommen!

Et helt nytt og nesten dobbelt så stort Kiss and Fly-område med plass til nesten 50 biler er nå åpnet. Kiss and Fly er for den som skal levere familie, venner eller kjæresten sin som skal ut og fly. Det er fortsatt mulig å stå der uten å betale, bare avskjeden ikke trekker for langt ut i tid! (F.eks. er 30 minutter kyssing ganske lenge da....)

TOMMELFINGERREGEL FOR INNKJØRINGEN:

Skal du hente?

– velg venstre og KORTTIDSPARKERING

Skal du levere?

– hold til høyre og KISS AND FLY.

For deg som kjører selv og vil parkere:

Følg skilter for hvor du ønsker å parkere. Nå er vi nesten helt i mål.

Gangveien inn til p-huset er ferdig og klar til bruk.

Rundkjøringen ved p-huset er permanent ’stengt’ for kjøring rett fram – alle bilister må ta til venstre og deretter til høyre om du skal til korttidsparkeringen, Kiss and Fly eller til p-huset. Se hvordan på kartet her!

Det er fremdeles mye som skjer på flyplassen, så vær så snill og kjør forsiktig og følg skilting.

For alle skal til og fra flyplassen:

Nå er hele den nye veien klar, hurra! Den som venter på noe nytt og bedre, venter ikke forgjeves på  Sola!