Om Solaløftet

Innen år 2030 vil det sannsynligvis være rundt seks millioner passasjerer som reiser til og fra Stavanger lufthavn, Sola hvert år. 

For at vi skal oppfylle visjonen vår om å skape verdifulle relasjoner for alle dere, og knytte sammen stadig flere mennesker og steder, kan vi ikke gjøre noe annet enn å bygge en flyplass som klarer dette på en effektiv og enkel måte. Vi kaller det Solaløftet.

Vi reiser mer, både med jobben og på fritiden. I dag er det nesten dobbelt så mange passasjerer på Sola som det var i 2003. Så da kan ikke vi bare følge etter, flyplassen må bli bedre, større og alltid ligge noen skritt foran denne gledelige utviklingen. Det har aldri vært så mange reiser på Sola som nå – vi skal gjøre hver eneste en litt enklere. Ved å bygge en flyplass som blir akkurat passe stor, sørger vi for at vi kan fortsette med akkurat det, i mange, mange år fremover.

Her skjer det ting – hele tiden!

Hver eneste dag de nærmeste årene vil det skje ting på flyplassen. Innsjekkingen, sikkerhetskontrollen, avgangsområdet, spisesteder, barer og butikker, toaletter og stellerom, ankomsthallen, bagasjehåndtering og helikopterterminalen skal alle bli oppgradert og bedre, litt hver dag.

Når så mange nye ting skjer vil du nok merke det, men vi lover å gjøre alt vi kan for at byggingen skal være minst mulig forstyrrende for deg som reiser til og fra Sola.

Alt må gjøres i riktig rekkefølge – også hos oss

Solaløftet er finansiert av Avinor og de forskjellige fasene av utbyggingen blir godkjent og vedtatt av Avinors styre så sant alle tall og budsjetter stemmer med planene. Utvidelse av utenlandsområdene – både ved ankomst og avreise – er godkjent av styret og arbeidet er godt i gang og går som planlagt. Du vil merke store endringer og forbedringer allerede til sommeren i 2015.

Resten av utvidelsene – blant annet en helt ny fasade på selve flyterminalen – er også godt planlagt og forberedt for – og skal i følge planen opp til styregodkjennelse i første kvartal 2015.

Raskere avgårde, tidligere hjem, slipp bussen frem!

Veier, parkeringsplasser og ikke minst tilrettelegging for kollektivtransport skal også bygges ut når flyplassen går noen størrelser opp. Høsten 2014 kommer det tusen flere parkeringsplasser under tak i et kraftig utvidet og forbedret P-hus. Det blir også sykkelparkering og ladestasjoner til elbil. Et helt nytt kollektivfelt skal gi busser og busspassasjerer en ekstra høy oppmerksomhet og prioritet på flyplassen – og gjøre det enda enklere å reise 100% kollektivt.

– Velger du å ta bussen, vil du merke en stor forskjell. Du får selve hedersplassen –holdeplassen rett foran inngangen til flyterminalen er nemlig reservert bare for deg! 

Sola viser vei, på flere nivåer

Underveis i byggingen blir det litt alternative veier for gående, syklende og de som kjører buss eller bil til eller fra Sola. Det er ikke snakk om store omlegginger, og de vil bli godt skiltet. Vi har samlet de endringene som skjer akkurat nå i menypunktet "Viktig akkurat nå".

Miljø og bærekraftig innovasjon generelt er ikke glemt i Solaløftet, alle byggeaktiviteter som påvirker miljøet er nøye vurdert. Vi bygger for fremtiden, og vi bygger det allerede i dag.

Nå er vi i gang med det som blir et stort løft for hele flyplassen. Det eneste vi kan love er at vi bygger en ny og bedre – og at det kommer til å skje noe nytt hver eneste dag. 

 På disse sidene vil du finne alt du trenger å vite om det som skal skje – og når det skjer.

Husk å lese det som står under "Viktig akkurat nå" for informasjon om hvordan dette berører deg.