Flyterminalen

Vi skal først og fremst lage en enklere og bedre flyplass for deg som reiser og de du reiser sammen med. Derfor utvider vi flyterminalen flere steder på en gang – og i flere omganger.

Sommeren 2015: Mindre venting, kortere køer og flere serveringssteder

Arbeidet med den nye flyplassen er allerede godt i gang! Ingen liker kø, så derfor tilrettelegger vi for at de som har vært i land utenfor EU eller EØS-området ikke trenger en ekstra sikkerhetskontroll når de ankommer Sola. Skal du for eksempel til Tyrkia, Egypt eller Israel i sommer, vil reisen din bli litt enklere! Vi kan nemlig tilby Tax free-varer i det vi kaller tollhallen, området hvor bagasjen til deg som kommer fra utlandet plukkes opp. – Mindre venting for alle, særlig for deg som kommer fra utlandet til Sola!

I denne perioden går vi også i gang med spennende utbygginger i avgangshallen for deg som skal reise utenlands. I området ved gate 10 til 14 bygger vi ny lounge med sitteplasser, lekeområde (reservert barn i alle aldre!), flere butikker og spennende spise- og serveringssteder. Her vil det merkes godt hva det betyr å "utvide" – spørs om du kommer til å kjenne deg igjen!

For at bagasjen din skal komme raskere på flyet (og enda raskere tilbake til deg når du er hjemme igjen!), utvider vi samtidig sorteringsanlegget på Sola. Koffertene skal også slippe kø!  Du vil merke at det skjer ting, men reisene til og fra London, Paris, Syden og resten av verden vil gå som de pleier.

Perioden 2015 – 2017: Flere bagasjebånd, ny Tax free og business lounge

Sikkerhetskontrollen og deler av avgangshallene for innland og utland er allerede blitt nye. Nå fortsetter vi med ankomsthallene, som får mer plass og nye bagasjebånd. Det blir bedre plass for deg (og koffertene dine!), både på inn- og utland utvider vi sortering- og bagasjebåndsanleggene. Tollerne får det bedre og vi åpner en splitter ny og oppgradert Tax free i ankomsthallen. (NB! Husk at kvoten forblir som før!)

Det er ikke bare flypassasjerene våre som får det bedre. De som venter på deg der hjemme og er så snille at de henter deg har vi også tenkt på. I tillegg til forbedret, gratis WiFi, kommer det nye spisesteder og butikker med noe for enhver smak. Tiden flyr når du har noe å fordrive tiden med, hente-venting skal også være kjekt på Sola! For deg som ønsker litt ekstra komfort og ro når du er ute og reiser, bygger vi en flott business lounge i tredje etasje i utenriksterminalen.

Perioden 2017 – 2018: Flere innsjekkingsskranker, færre bad hair-days!

Ingen, spesielt ikke flypassasjerer, liker kø. På Sola fjerner vi kø allerede rett innenfor inngangsdøren når vi utvider innsjekkingsområdet, både med med bedre plass og mange nye innsjekkingsskranker for våre flyselskaper. For passasjerer som skal reise innenlands, bygger vi også ut i denne perioden: Det blir bedre plass og et utvidet servicetilbud før turen går videre. Du skal få ordnet en rekke ting og tang mens du venter på boarding. I andre etasje kommer det nye broer på plass. Da kan enda flere gå tørrskodd og med sveisen i behold på vei til møter i Oslo, Bergen, Harstad eller Hammerfest. No more bad hair-days!

Perioden 2017 – 2019: Tørrskodd fra bildøren til flydøren

I første etasje blir vente- og vrimleområdet mye større – og lettere! Vi utvider både i høyde og forbedrer lysforholdene. Det blir en helt ny flyplass! I tillegg til at innsjekkingsområdet i første etasje utvides, kommer det også et helt nytt område for selvbetjent bagdrop i andre etasje. Vi utvider også sikkerhetskontrollen vår – kapasiteten går kraftig opp og ventetiden tilsvarende ned. Vi bygger ny gangbro fra p-huset, slik at du kan gå tørrskodd fra bilen og inn på flyterminalen. Har du bare håndbagasje eller kan ordne bagasjen selv på bagdrop i andre etasje, er det bare gå å rett gjennom sikkerhetskontrollen og videre ut i avgangshallene. Sømløs reise – med skoene like tørre!

Perioden 2019 – 2020: Helt ny innsjekk, flyterminalen utvider nordover

Nå er det på tide å flytte hele innsjekkingsområdet opp til andre etasje, der større plass og flere skranker gjør det enda enklere for våre passasjerer å sjekke inn. Området i første etasje som tidligere var for innsjekking, blir en del av den nye og utvidete ankomsthallen. Ankomsthallen for passasjerer som har vært i land utenfor EU eller EØS-området, flyttes til det nye flyterminalområdet vi kaller "Pir Nord" i våre planer. Herfra bygger vi også en egen ankomstkorridor til Tax free, bagasjen og tollhallen/ankomsthallen. Utvidelse av flyterminalen skal skje nordover, med mange spennende muligheter og planer. Men du, de mulighetene må vi nesten komme tilbake til når det nærmer seg:-)

Denne illustrasjonen fra Nordic viser hvordan Sola kan se ut i 2050