Honningproduksjon

Haugesund lufthavn Karmøy lanserer nå sin egen honning.

Bikuber står langs rullebanen og tusenvis av bier tar av og lander her på jakt etter nektar fra blomster og den verneverdige kystlyngheien vår. Honningen høstes fra kubene av birøkter Geir Vagle Stangeland, Førresfjorden og blir tappet på glass.Deretter er det Solstein AS som står for påføringen av etikettene. Et samarbeid vi er veldig glade for.

Men, hvorfor i all verden lager vi honning?

Først og fremst er det fordi vi tar miljøet på alvor. Å kontrollere honningen som produseres ved rullebanen gir oss muligheten til å overvåke om det er forurensing i luft, regnvann, blomster eller pollen rundt oss. Biene samler så godt som hele tiden inn nektar og pollen og disse «prøvene» gir oss en god indikator på luftkvaliteten på Karmøy. Honningen er testet og funnet ren.

Vi ønsker også å selge og servere mest mulig lokale og kortreiste produkter og råvarer på vårt serveringssted. Nærmere enn dette kommer vi knapt. Og så er vi veldig glad i det søte her på Karmøy – og ingenting er søtere enn just plain/plane honey.

 Banner just plane honey

Last ned brosjyre her

Bikuber på Haugesund lufthavn