Island på 48 timer

Mange stopper på Island på veien til USA, da flere flyselskap har en mellomlanding her på vei til statene. Om du planlegger godt kan du få med deg mye på to dager.

Dag 1:

Fra flyplassen er det mulig å dra rett til «Den blå lagune» som ligger rundt 13 kilometer fra flyplassen Keflavik. Dersom du tenker at dette er en oppskrytt turistfelle, tro om igjen. Det lyseblå vannet og den deilige spa-vennlige følelsen sitter i lenge etter at du har badet der.

«Den blå lagune» er åpen for alle, men for å bade er det en aldersgrense på to år. Ekstra service som baderinger får du på stedet. Dersom du ønsker å ta turen må du booke tid på forhånd. Det gjøres enkelt på nettsiden.

Etter et forfriskende bad kan du dra videre til Reykjavik, der mat, shopping og uteliv venter deg. Stikk gjerne innom Hallgrímskirkja sørøst for sentrumskjernen, og ta turen opp i klokketårnet for å få oversikt over byen før du starter kvelden.

Dag 2:

Har du hørt om «Den gylne sirkel»? Den blir ikke kalt gyllen uten grunn. På rekke og rad ligger det nemlig naturopplevelser du aldri vil glemme. Du kan enten hive deg på et av de mange sightseeing-tilbudene, eller du kan leie en bil og oppleve det på egenhånd.

Først drar du til Thingvellir, den historiske nasjonalparken der vikingene i sin tid holdt sitt aller først allting i år 930. Tinget fungerte også som en domstol. Tingstedet er omgitt av bratte vegger av stein og størknet vulkansk lava. Thingvellir er nemlig en gigantisk sprekk mellom den europeiske og amerikanske kontinentalsokkelen.

Videre går turen til Geysir, stedet der vannet spruter mange meter over bakken. Geysirer er sjeldne og krever en kombinasjon av geologi og klima som bare eksisterer noen få steder på jorden, deriblant på Island.

Gullfoss dannes av elva Hvitá og har en høyde på 32 meter, fordelt på to fall på henholdsvis 11 og 21 meter. Nedenfor fossen er juvet over 70 meter dypt. Gullfoss er en av de flotteste fossene på Island og er virkelig et syn for øyet.

På veien til Reykjavik kan du også ta en avstikker innom Kerid. Kerid er en kraterinnsjø med bratte vegger og en blågrønn innsjø i bunnen. Det er mulig å gå rundt hele krateret, og på et punkt kan man også gå ned til selve innsjøen.