Barnas forunderlige rike

Island er et eventyr for barn i alle aldersgrupper.

Om du først har pakket badebuksen med til Island, hvorfor ikke ta en tur til en av de mange lokale badene på Reykjavik? Her finnes det muligheter for bading, både inne og ute. De ulike badene finner du markert på turistkart, men det kan også lønne seg å spørre de lokale om tips om de beste badene.  

Det finnes flere barnevennlige spisesteder på Island. På Eldsmidjan, et av Islands eldste pizzasted, har de egne barnepizzaer med kaninører. Ta gjerne turen opp til «Braud & Co» i Frakkastigur 16, et bakeri med store nystekte skillingsboller som kan få selv den sureste treåringen blid igjen. Prøv også Reykjavik Chips i Vitastigur 10, hvor det selges rause kremmerhus med deilig pommes frites og valgfri topping.

Er du på utkikk etter fast food må du gjøre som Kim Kardashian og Bill Clinton: Spis en lammepølse på Bæjarins Beztu Pylsur ved havna. Dette merkelige turistfenomenet har alltid kø, og er fin kontrast til de penere spisestedene i byen.

Grotteturer, hesteridning på vakre islandshester og brevandring er det også muligheter for på sagaøya, så alt ligger til rette for en familieferie for enhver smak.