Kultur og landskap

De historiske og arkeologiske stedene på øya er blant annet akropolis på Lindos; akropolis ved Rhodos by (rundt 3 km fra bysentrumet) med tempelet for den pytiske Apollon og det antikke teateret og stadium, Rhodos’ gamleby, stormesterens palass, synagogen Kahal Shalom i det jødiske kvarter, arkeologisk museum og festningsruiner.

Lindos

Kritthvite hus langs smale smug, templer fra antikken og vidunderlige strender.  Rusle rundt i de koselige, smale gatene eller sette deg ned på en kafé og nyte den fantastiske havutsikten. Over hele Lindos finnes esler som kan frakte deg dit du vil, og gjerne opp til topps ved Akropolis. Kysten i Lindos er ekstremt variert med mengder av bukter. Sjøen er grunn med krystallklart farvann. Passende for barn, men ikke for dykking.

St. Francis of Assisi-katedralen

Slående vakker og en god kontrast til de typiske bysantinske kirkene på Rhodos. Konstruert under den italienske okkupasjonen av øya.

Oliven, honning og vin

Landskapet på Rhodos er rimelig kupert, spesielt langs kysten. Likevel finnes det steder med åpent marklandskap, hvor det er en viss industri rundt dyrking av sitrusfrukter, vindruer, grønnsaker og oliven. Honning fra Rhodos og Sør- Egeerhavsområdet mottar priser hvert år som blant de beste i verden. Den tradisjonelle godbiten Melekouni er for eksempel en lokal honningbasert dessert.