Den best bevarte middelalderbyen

Geografisk ligger Rhodos i skjæringspunktet mellom Europa, Midtøsten og Asia. Dette har gitt øya mange ulike identiteter, kulturer, arkitekturer og språk gjennom sin over 6000 år lange historie som bebodd. 

Øyas hovedstad, Rhodos by ligger på nordtuppen av øya. Omtrent halvparten av den totale befolkningen bor her. De resterende byene og landsbyene på Rhodos ligger hovedsakelig langs kysten, deriblant Trianta, Kallithea, Paradisi, Lindos og Pefkos.

Rhodos passer godt for de som ønsker en ferie uten problemer og utfordringer. Språk er sjelden et problem - folk snakker både engelsk og tysk. Sannsynligvis byr kelneren på flere skandinaviske gloser i tillegg til serveringen.

Byen Rhodos

Riddere fra Johanitterordenen, elitesoldater fra adelige familier i hele Europa, slo seg ned på Rhodos tidlig på 1300-tallet. Blant det de bygget var en fire kilometer lang med vollgraver for å beskytte byen. Den holdt helt til 1522. 

Stormesterens palass

Her bodde ridderens overhode. Palasset var en festning innenfor festningen - og riddernes siste skanse som forsvar. Det ligger øverst i det som kalles riddergaten. Her holdt riddere fra ulike land herberge. Fremdeles henger nasjonenes våpenskjold på fasadene. 

Hver kveld, når mørket har tatt over, framføres et lyd- og lysshow i hagen til Stormesterens palass.

Orfanidou

Om riddere og ruiner ikke er din ting, eller du er en helt både om dagen og natten er dette partygaten. 200 meter barer som åpner 23.00 og stenger når solen står opp. Faliraki på østkysten kan også by på et mer livlig og yngre festliv.