Vakre Mallorca

Det var ofte de vakreste stedene som først tiltrakk seg turister. På Mallorca kan du nyte både nydelig arkitektur og deilige strender.

Ta en tur i byen og se på severdighetene. Her er noe av hva hovedstaden Palma har å by på:

La Seu

Palmas fantastisk vakre katedral, med et av verdens høyeste kirkeskip, ble påbegynt i 1229 og var ferdigstilt bare 372 år senere - i 1601. Antoni Gaudí (som senere skulle bygge sin egen katedral, Sagrada Familia, i Barcelona) bidro for øvrig med restaureringsarbeider tidlig på 1900-tallen. Han røk imidlertid uklar med entreprenøren og ga seg etter bare 13 år.

Miró-museet i Cala Major

The Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca er et av få museer hvor besøkende kan oppleve kunstnerens kreative omgivelser. Miró frontet surrealismen sammen med Salvador Dalí og René Magritte. Miró var født i Barcelona, men hans mor og kone var derimot fra Mallorca og han flyttet til øya i 1956. Museet er kunstnerens studioer med et påbygg av Rafael Moneo. Museet gir et unik forståelse av atmosfæren og omgivelsene som påvirket Miró, og gjør det mulig til å rekonstruere hans kreative prosesser gjennom verk og verktøy.

Playa de Palma

Det eneste som er mer perfekt enn fire kilometer sandstrand er fem kilometer med sandstrand. Og heldigvis er Playa de Palma fem kilometer lang. Teknisk sett er flere strender satt sammen til en stor superstrand, men dog.

Riktignok ligger stranden en hel mil fra byens sentrum, men ikke la det stoppe deg. Den gyldenhvite sanden og det grunne, klare vannet er perfekt både for deg som liker å ligge i strandkanten og høre bølgende skylle mot land, og for deg som ikke helt har ro i kroppen og heller foretrekker å leke med vannski, paragliding eller gjøre andre aktiviteter. Ta gjerne med ball, stranden er så bred (50 meter i snitt) at den er perfekt for både fotball og volleyball i sanden. Promenaden bak stranda er perfekt for lange gåturer og sykling.