Palma - et Barcelona i miniatyr

Palma de Mallorca er Mallorcas hovedstad og største by. Byen blir både kalt for turistenes hovedstad og lille Barcelona. Begge deler er sant.

Palma ligger på sørkysten av Mallorca og har så vidt over 400 000 innbyggere. Omtrent halvparten av Mallorcas innbyggere bor i Palma-området. Dette er en koselig by med variert kultur, gode shoppingmuligheter og et rikt uteliv. Palma er en sjarmerende storby i miniatyr.

De sentrale shoppingområdene i Palma er avenyene Avinguda Jaume III og Passeig des Born. Rundt Placa Major ligger spesialbutikkene som små enklaver, mens Porto PI - to kilometer utenfor sentrum - er et stort og moderne shoppingsenter. Moteklær, sko, smykker og alt annet du måtte ønske deg – det meste finnes i Palma.

I gaten Joan Carles I ligger kjøpesenteret C&A. De har spesialisert seg på rimelige klær for alle kjønn og aldre. Like ved er Palmas mest kjente leketøysbutikk - Arlequin. Dessuten kan også gamlebyen lokke med flere gater for suksessfylt handling.

De fleste butikkene er åpne mellom klokken 10 og 13, og mellom klokken 17 og 20. Mye er med andre ord stengt i siestaen. Supermarkeder, suvenirbutikker og andre turistfristende steder har som regel åpent hele tiden.

Få med deg:

  • Håndlagde kurver og bager hos Fornes (San Miquel)
  • Likøren Hierbas. For eksempel hos Licoreria Liofriu (Sant Nicolas 23)
  • Placa Majors utendørsmarked. Mandag, fredag og søndag morgen.