Fantastiske og varme Mallorca

Mallorca kommer fra latin og betyr stor øy. Og bedre kan man ikke oppsummere den største øyen i øygruppen Balearene – stor og innholdsrik.

Varmt har det alltid vært der, helt siden den greske poeten Lykofron døpte øyområdet for Gymnesiae - fra det greske ordet for naken - fordi øybeboerne på hans tid ofte var nakne på grunn av varmen. Nå for tiden er det heller turistene som er, om ikke er nakne, så i alle fall ganske godt avkledde.

Navnet Mallorca er for mange synonymt med charterturisme, sol og bad. Det har det vært siden Mallorca ble synonymt med skandinavisk sydenturisme tidlig på 60-tallet. Og selv om både Ibiza og Menorca har kommet til som alternativer for dem som trekkes mot ulike fasetter av ferielivet, er Mallorca originalen.

Bilde av strand, Cala Dor

Flyplassen, Son Sant Joan, håndterer over 22 millioner passasjerer i året. Ungdommene har inntatt de mest hektiske strandbyene, mens barnefamiliene har valgt rolige badebyer med strålende tilrettelegging for både foreldre og barn.

Bilde av strand, Cala Ratjada

Temperaturen er best om sommeren. Overnattingsprisen er best om vinteren. Snittemperaturen i løpet av et år er rundt 22 varmegrader, med en topp på nesten 30 grader i juli og 25 definitivt behagelige grader i sjøen. Det ryktes at det var temperaturer under nullpunktet en særdeles hissig vinter, men det ryktet er det ingen som tror på. I alle fall ikke i juli.