Kultur og opplevelser i kø

Det er ikke så rart at det er tett mellom museene i Malaga når selveste Pablo Picasso kommer fra byen. Han ble født i Malaga 25. oktober 1881. Han regnes som en av verdens største kunstnere på 1900-tallet, og Malagas store sønn preger byen den dag i dag.

Om du vil vandre i Picassos fotspor bør du begynne i Museo Casa Natal. Dette er fødehjemmet til Picasso, og bygger rommer fem etasjer med verker av kunstneren og gjenstander fra livet hans. Rett utenfor møter du Picasso selv. Hundre meter fra inngangen, på Plaza de la Merced, sitter en statue av Picasso på en benk. Statuen er et yndet fotomål.

Etter at du har sett fødestedet og satt deg inn i Picassos første leveår, bør du rusle de fem til ti minuttene bort til Museo Picasso. Her finner du et bredt utvalg av Picassos kunst fra utdanningsårene til hans død.

Men Malaga rommer ikke bare Picasso. Denne byen har utstillinger for enhver smak. Automobile and Fashion Museum er vel verdt et besøk. Museet rommer en samling av mer enn 100 biler og 200 Haute Couture-plagg fordelt på syv moteutstillinger. Moderne kunstverk som representerer historien og utviklingen av de mest innovative kunstnere i vår tid finner du også her.

I museet Museo del Vidrio y Cristal gjelder det å ikke være en elefant i glasshus. Her er nemlig 3000 krystallgjenstander stilt ut, og glassutstillingen tar oss gjennom menneskets historie, vist med disse gjenstandene fra ulike epoker.

For oss skandinaver kan det være morsomt å stikke bortom HC Andersen-statuen på Plaza de la Marina. Der sitter den danske forfatteren avslappet på en benk. Statuen er satt opp til ære for han fordi Andersen var på ferie der i 1862 og elsket byen.

Malaga har også opplevelser for barn, som Aquapark og Crocodile Park.