Shopping i motemetropolen London

Shopping i London er noe helt spesielt. Ikke minst hos butikkgigantene Harrods og Selfridges. Men også utenfor de bredeste handlegatene.

Med årets nye kolleksjoner på plass i varehusene, kan du glede deg stort til en shoppingtur til London. Her finner du merkevarer du kjenner og liker, om du så bare er ute etter et bærenett med logoen på, eller å finne de mer sære og ukjente merkeneKanskje du er en av dem som liker brukt? Sjansen er uansett stor for at du finner det du jakter på - eller det du ikke visste du jaktet på - i motemetropolen London. Og det er mer enn klær å shoppe også!

Ikke gå glipp av Fornum & Mason på Piccadilly med sine fantastiske kurver av mat, te og champagne. Her finner du sprudlende og overraskende presangideer. Hackett tenker nytt og tradisjonelt rundt menn i tweed og gin, mens Carnaby Street kan friste med sjokolademiraklet Choccywoccydoodah

Men London er mer enn superhandlegatene Carnaby, Oxford og Regent Street (selv om sistnevnte fremdeles har Oljefondet og Norges Bank som en av sine største eiere).

De brosteinsbelagte bakgatene i Camden Passage, som ligger parallelt med Islington Upper Street, er en skattekiste av salgsboder, vintage klær, skilt og produkter i skjæringspunktet mellom antikviteter og skrot (mest det første). Og uansett et arsenal av andre småbutikker og kafeer.

I hippe Shoreditch er Redchurch Street en god start. Nytenkende herreklær fra Aubin & Wills, Hostem og Sunspel, samt geniale gevanter fra Labour & Wait og Caravan, er blant tingene du kan finne.

Gå heller ikke glipp av Brick Lane, berømt for sine autentiske karrirestauranter og vintagemotebutikker. Se, nyt og kjøp om du har lyst!

Større varehus du må få med deg:

  • Liberty på Regent Street (artige krinkelkroker)
  • The Conran Shop på Fulham Road (passer for den som ønsker å gjøre hjemmet til et kunstverk)
  • John Lewis på Oxford Street (spesielt kjent for fantastisk kundeservice)
  • Debenhams på Oxford Street (passer de fleste kredittgrenser)
  • Harvey Nichols i Knightsbridge (ifølge nettstedet LondonTown «den mer motebevisste kusinen til Harrods»)
  • Heal´s ved Tottenham Court (interiør)
  • Fortnum & Mason ved Piccadilly (en fantastisk mathall)