Kypros

Kypros er Middelhavets tredje største øy og består av en gresk og en tyrkisk del. Øya har historie som går tilbake til 9000 år f. Kr, og du kan se arkeologiske funn fra denne perioden på verdensarvstedet Khirokitia.  

Øyen har det reneste badevannet i hele Europa, og er stappfull av historiske steder og unik natur. Menneskene er hyggelige og soldagene er det mange av. De fleste drar dit i juni og august, men mai og september er også gode måneder, spesielt om du vil skygge unna de mest populære turistmånedene.

Klassikeren Ayia Napa

Du har sikkert hørt at Ayia Napa er en fest. Men byen er også festlig og fin for andre enn dansende ungdommer. Småbarnsfamiliene plasserer seg ofte på barnevennlige hoteller like utenfor byen.

Les mer

Behagelige Pafos

Kypros har også mer å by på, som den deilige kystbyen Pafos. Byen har rundt 30.000 fastboende, men dette tallet øker naturligvis i turistsesongen.

Les mer

Livlige Limassol

Limassol er den nest største byen i Kypros og den største havnebyen. Byen passer godt for deg om du ønsker shopping og restauranter kombinert med deilig strandliv.

Les mer

Nysgjerrig på Nord-Kypros?

Det fleste turister holder seg på den greske delen av Kypros.  Kyrenia på Nord-Kypros, som er den tyrkiske delen av øya, er blitt kalt en skjult perle, og er mye mindre turistifisert enn byene på den greske siden av øya.

Les mer