Spis deg gjennom kongens by

Få byer er så deilig å besøke som København. Her står opplevelsene i kø, og i fremste rekke står matopplevelsene. Bare spør superkokkene, gourmetene og matbloggerne. Dette er deres tips for ekstraordinære smaksopplevelser i København.

Eyvind Hellstrøm anbefaler deg å prøve en skikkelig dansk frokost på Schønnemann, og Melée dersom du kan tenke deg en miks av dansk og fransk mat. Begge stedene serverer mat til overkommelige priser. Hvis du kan betale litt mer anbefaler Hellstrøm restauranten Mielcke & Hurtigkarl, som du finner i en av verdens eldste hager. Er du på budsjett og har lyst til å gi deg i kast med tartaren, hevder den norske stjernekokken at du finner verdens beste tartar på Manfreds i Jægerborgsgade.

Matbloggerne og tvillingene Mette Helbæk og Eva Helbæk Tram velger restauranten Bror i Sankt Peders Stræde for den som liker hipp og nyskapende mat. Bror har nemlig både hjerte, hjerne, testikler og øyne på menyen. Blir denne menyen litt for hårete, anbefaler de restauranten Geist for gourmetmat av ypperste kvalitet.

Den danske stjernekokken Ronny Emborg, som blant annet ble kåret til årets kokk i Danmark i 2007, har tre hotte tips for den danske hovedstaden. Eksklusive og eksperimentelle Studio som du finner i Havnegade, lunsj- og middagsstedet Toldbod Bodega og uhøytidelige Restaurant Radio som blant annet dyrker sine egne økologiske grønnsaker.

Husk også å få med deg Noma som flere ganger har blitt kåret til verdens beste restaurant.