Polsk ferietrippel

Velvære, arkitektur, kitesurfing, shopping, party og sand mellom tærne. I Gdanskbukten ligger tre byer som perler på en snor og byr på opplevelser for enhver smak.                 

Trippelbyen kalles det, området som med en kjapp drosjetur på 10-15 minutter forener storbyen Gdansk, havnebyen Gdynia og strandbyen Sopot til en unik polsk storeslem.

Med hvert sitt særpreg bidrar de tre byene til et bredt tilbud av aktiviteter og opplevelser. Ute etter gøy og moro, fysisk aktivitet, shopping eller en romantisk weekend med din kjære? Trippelbyen har det du trenger.

Når man i tillegg vet at Polen er et av de rimeligste ferielandene for nordmenn med tanke på opphold, mat og shopping, ligger alt til rette for en rimelig og innholdsrik tur enten om det er en weekendtur eller en lengre ferie.

Dette er noe av hva de tre byene kan by på.

Gdansk

Den intime storbyen med sin fantastiske arkitektur, brosteinsbelagte gater og historiske betydning omtales av mange som en av Europas vakreste middelalderbyer. Byen som i 1980 var opphavet til Solidaritetsbevegelsen, byr i dag på fantastiske shoppingmuligheter, rimelige og gode restauranter og gunstige hotellpriser.

Sopot

Badebyen Sopot ligger omtrent midt mellom Gdynia og Gdansk, og har kilometer på kilometer med hvite strender. Byen som i utgangspunktet huser 40 000 innbyggere mangedobler seg i sommermånedene, og kan være en skikkelig partyby for den som ønsker det. Sopot er definitivt også verdt et besøk ellers i året, for byen tilbyr også svært flotte og rimelige spa-muligheter for den som ønsker å slappe av og skjemme bort seg selv.

Gdynia

Gdynia er en av Polens yngre og mest moderne byer som tilbyr nydelige strender, et supert uteliv og er vertskap for flere kulturfestivaler – deriblant landets mest populære musikkfestival.

Mange forbinder Gdynia med sol og bad, men den vakre byen er også attraktiv andre deler av året. Uansett årstid du besøker Gdynia bør du stikke innom Okret Museum og Emigration museum.