Strender så langt øyet kan se

Er du ute etter en skikkelig strandferie er dette stedet for deg. Provinsen har en lang kyst og kan derfor tilby et stort antall vakre strender med gyllen sand og rent vann.

Playa del Postiguet er den mest sentrale badestranden i Alicante, og dermed også en av de mest populære. Den er 900 meter lang og har alle nødvendige fasiliteter som strandbarer, toaletter og solsenger. En annen strand det er verdt å merke seg navnet på er Guardamar med tilhørende strandkafeer.

Stranden San Juan i Costa Blanca er også populær. Den er hele tre kilometer lang. Her kan du også dra på vindsurfing. Stranden er lett tilgjengelig for bevegelseshemmede. Stranden er populær både blant turister, men også fastboende i Alicante by.

Du kan også vurdere å dra til La Granadella i det nordlige Costa Blanca i Javea, rundt en times kjøring fra Alicante by. Denne hestesko formede perlen er verdt et besøk. Om du skal hit: Ta med snorkleutstyr.

Playa de la Albufereta i Alicante er en annen flott strand i nærheten av byen. Historisk sett var det her havnen lå, og du kan fortsatt se noe av ruinene fra den greske perioden her.