På oppdagelsesferd

Byens store stolthet ligger 166 meter opp i høyden. Castillo de Santa Bárbara er Alicantes landemerke, og dateres helt tilbake til 800-tallet. Du kan enten rusle opp til borgen, eller ta heisen via Postiguet-stranden. Det er også mulig å kjøre opp til borgen om du foretrekker det. 

Er du i Alicante må du også innom gamlebyen, El Barrio. Dra gjerne hit om kvelden. Her er det barer og yrende liv. Studentene som studerer i byen samles ofte her.

Havnepromenaden i byen, Explanada de España, er dekorert med 6,6 millioner brostein som er formet som bølger, og det er et syn i seg selv. På promenaden finner du et godt utvalg av både suvenirer og klær, i tillegg til flere fine restaurant-muligheter.

Shoppingsenteret Panoramis ligger nede ved havnen vest for Explanada.Shopping finner du også i gatene Ramblas og Avenida Federico Soto.

Blir du lei av sand mellom tærne kan du vurdere å leie bil for å­­­ kjøre rundt i området, nærmere bestemt til Guadalest Valley. Bilturen til denne vakre dalen byr på spektakulær utsikt. Ta turen til Guadelest Castle og det vakre klokketårnet Penon de la Alcala.

Har du med deg barn til Alicante er Terra Mitica noe for dere. Fornøyelsesparken ligger rundt syv minutter fra Benidorm og rundt en drøy times kjøring fra Alicante by. Aqualandia er et veldig populært badeland som også ligger i Benidorm. Dette badelandet skal være Spanias største, så sett av god tid.

Når du er i Alicante må du også selvsagt teste ut den lokale godterispesialiteten Turron de Alicante, som er en deilig nougatvariant med smak av honning og mandler.