En søndag med joggesko

Lazienki-parken er det største park- og palasskomplekset i Warszawa - sentralt beliggende med 76 hektar innsjø, elv, bygninger, dyreliv og severdigheter. Et grønt pusterom og en park man leter fram joggeskoene for.

Kong Stanislaw August Poniatowski kjøpte hagen i 1764, fikk den planert i klassisk stil og åpnet for folket. Nazistene brente ned store deler etter Warszawaoppstanden i 1944. I dag er Lazienki-parken gjenoppbygd og en levende folkepark med restauranter, klassiske konserter og arrangementer.

For den historieinteresserte er søndagen en perfekt museumsdag - og også en god dag å utforske området rundt den jødiske gettoen eller gravplassen. Gåturer om jødenes historie i Warszawa arrangeres uansett hver dag.

Lazienki

Alternative Warszawa - Praga

Den røde armé hadde orkesterplass på den andre siden av elva Wisla da nazistene ødela sentrum av Warzawa i 1944. Derfor ble bydelen Praga skånet og husene fra 1800-tallet står den dag i dag.

På 90-tallet ble denne forsømte og nedslitte bydelen tatt hånd om av kunstnere og fritenkere som flyttet inn i store industribygg og gamle hus. Er du ute etter noe unikt, tilbyr Praga små designerbutikker, uformelle barer, atelier, rimelige restauranter, teater og et yrende natteliv i undergrunnsklubber langs elva.

Byen er også kjent for samtidskunst. I Praga kan man oppdage både unge og ukjente kunstnere.