Suverene Stockholm

Du trenger ikke å dra langt for å finne «Nordens Venezia». Stockholm byr på broer og kanaler, kafeer og restauranter og dessuten et mylder av butikker med det nyeste innenfor skandinavisk design.

Her har du fem grunner til hvorfor vi elsker Stockholm:

1. Skjærgården og bydelene

Stockholm er bygget over 14 øyer og skjærgården mot Østersjøen er med på å gjøre den til en særdeles vakker by. Her ligger alt til rette for en fantastisk weekend i høst.

Hver bydel har sine egne sjarmerende særegenheter, samtidig som byen har alle de fordelene – og veldig få av ulempene – man forventer av en metropol. Størrelsen er ikke mer avskrekkende enn at man kjapt og enkelt har oversikten.

2. Verdensarven

Dessuten har byen hele tre steder på UNESCOs verdensarvliste. Både Drottningholm slott, vikingbyen Birka på Björkö og Skogskyrkogården er verdt turen alene. Og så var det alt det andre, da.

3. Shoppingen

Stockholm har fantastiske handlegater – travle gater, ja visst – men perfekte for å oppleve både folkelivet og andre butikker enn du finner hjemme i Norge. Du finner selvsagt de kjente merkebutikkene også.

4. Maten

Det svenske kjøkkenet er mer enn ”köttbullar och lingon”. Opplev skandinavisk mat på sitt beste med stilrent uttrykk og ferske råvarer, eller velg og vrak mellom byens mange eksotiske innslag. Tilbudet er mangfoldig og kvaliteten er høy!

5. Kunsten og kulturen

Stockholm er den skandinaviske hovedstaden for museer. Vakre, mørke, lange, gamle og nye. Velg og vrak mellom Vasamuseet, Fotografiska, Moderna Museet og Gamla Stan. Og mange fler!