Kroatisk skjærgårdscruise

I motsetning til hva mange med ”bløde konsonander” vil hevde: Skjærgården er ikke en sørlandsk oppfinnelse. Skjærgården ved kysten av Dalmatia er minst like fantastisk.

Her kan du oppleve bølgeskvulp mot nydelige sandstrender, gjøre strandhugg på en av de hyggelige øyene eller besøke en av de mange middelalderbyene. Vakker arkitektur, behagelig temperatur og et ferdig ”photoshoppet” landskap – her er det bare å nyte. Husk å ta en dukkert i det krystallklare vannet! Få steder finner du så klart vann som her. 

Noen av områdets øyer er store og dekket av skog, med århundregamle historiske byer, slott og festningsverk på høydedragene. Du finner også spennende butikker og flotte restauranter på flere av dem. Andre øyer er ville, isolerte og ubebodde - alle med perfekte ankerplasser. 

En seilas med utgangspunkt i Split byr på en unik blanding av eventyr og meditasjon – en reise inn i noen av de vakreste seilområdene i Middelhavet. Fra sjøsiden får du tilgang til hvite sandstrender og spennende havner. Eller hva med uberørte ankerplasser, med fantastiske muligheter for snorkling langs klippene, langt fra menneskemengder og travle byer med shopping og restauranter?