Eksotiske Sardinia

Sardinia ser muligens ikke så voldsom ut på kartet. Men når du ankommer øya, oppdager du at det er et eget miniatyrkontinent - med eget språk, fantastiske strender, håndverkstradisjoner og mysterier. Og sauer, mange sauer (fire millioner, for å være relativt nøyaktig).

Men glem sauene. Se på den fantastiske naturen: Den nesten 2000 kilometer lange kystlinja er høy og berglendt, kun brutt opp av dype sandstrandbukter. Hovedøya er omgitt av mindre øyer og middelhavsklimaet gjør at du ikke trenger å tenke på å klage på været. Fra midten av juni til midten av september er det så skyfritt at du glemmer at det finnes noe som heter regn.

Sardinia er den nest største øya i Middelhavet og en delvis selvstyrt region i Italia. Fra hovedstaden Cagliari kan du ta båt til Tunisia, Civitavecchia og Palermo. Cagliari er en gammel by, med arkitektur preget av sin lange historie – helt tilbake til det romerske amfiteateret som ligger et lite stykke utenfor sentrum. Forfatteren D. H. Lawrence synes byen minnet mer om Spania og Malta enn Italia. Det har han egentlig helt rett i.

Øya har også gitt navn til sardin. Antagelig fordi den ble fisket og eksportert herfra.

Men det er en annen historie.