Spektakulære Santorini

Santorini er den største øya i en liten og sirkulær øygruppe med samme navn. Øya er i all vesentlighet restene etter en enorm vulkansk eksplosjon. Den har en stor og rektangulær lagune på hele 12 ganger 7 kilometer, omgitt av 300 meter høye og bratte klipper på tre sider.

Santorini er ett av to steder i Europa med varmt, tørt, ørkenlignende klima.

En ferie på Santorini passer for de fleste - par, kompisgjengen og familier med litt større barn. Mange opplever Santorini som den vakreste av alle de fantastiske øyene i det greske arkipelaget. Ikke minst på grunn av sine hvitkalkede hus, sin spennende natur og den magiske solnedgangen over kalderaen ved Oia. 

Men her er også de sjarmerende labyrintgatene på øyas tidligere hovedstad, Pyrgos. Gater som klatrer helt opp til byens borg. På Santorinis høyeste punkt, Profitis Ilias, kan man ta inn den fantastiske utsikten over hele øya – fra fyret i sør til byen Oia i nord. En tredjedel av Santorini består av vinranker, så derfor skal vi selvsagt også smake på lokal vin på Santo Wines.

Turen avsluttes i Oia der du kan spise middag på egen hånd og oppleve den magiske og verdenskjente solnedgangen over kalderaen – den burde du ikke gå glipp av!