Eventyr-Oia

Landsbyen Oia har forlengst fått et særdeles fortjent rykte for å være den vakreste på øya. Den ligger høyt oppe på en klippe ved Santorinis nordspiss. Utsikten over både hav og solnedgang er fantastisk.

Ta turen gjennom den vakre landsbyen der det florerer av kunstner- og håndverker-butikker. Eller nyt en tradisjonell middag mens du ser solnedgangen forsvinne i calderaen.

Oia er en klassisk selfiefavoritt med sine kritthvite hus, koboltblå tak og vegger i terrakotta. Se hvordan husene slanger seg oppover i skråningen ovenfor det gamle vulkankrateret. Mellom dem sniker det seg fram trange og sjarmerende smug med nye utsiktsvinkler på hvert gatehjørne. Spis av øyas egne råvarer; aubergine, solmodne tomater og den mørke, velsmakende vannmelonen som bare finnes her. Oia har et noe mer eksklusivt preg enn mange andre reisemål på Santorini, hvilket innebærer at  flere av hotellene er i virkelig toppklasse.

Selv om Oia ikke er tar mye plass fysisk på jorda, er det mye å oppleve. Flere av de gamle kapteinhusene står fremdeles. Et av dem er innredet som museum over øyas maritime historie. Og flere kirker er verdt et besøk. Men størst av alt er solnedgangen.

Les hvordan du tar perfekte bilder på Santorini.