Shopping uten sidestykke

Har du skyhøye forventninger til shoppingen i New York? Du vil ikke bli skuffet. Velkommen til byen med alt du måtte drømme om.

Skal du handle mye er New York stedet å dra til, uansett budsjett. Først av alt, varehusene: Macy´s på 34th Street er en drøm på ti etasjer med mote, sminke, smykker og sko. Dette er et av de største varehusene i verden, så man kan si det er et greit sted å begynne. Bloomingdale´s er også et himmelrike for shopping. Barneys New York regnes som det mest luksuriøse varehuset i verden, budsjettvennlig? Nei. En opplevelse? Ja.

Dra også til Barneys Co-Op, med litt mindre stive priser. I gatene rundt Barneys finner du også flere luksusbutikker. Saks Fifth Avenue er også fylt opp med de mest luksuriøse designerplaggene. Om luksusbutikkene blir litt voldsomme for ditt budsjett kan du kose deg på de litt rimeligere varehusene som Target, Century 21 og JC Penny. Husk at du lett kan ta bussen ut til Woodbury Common Premium Outlets, der 220 kjente merkenavn venter på deg. Her finner du reduserte priser på alt fra Acne til Disney Store.

Vil du innom de trendy og hippe delene av New York drar du til Meatpacking District og Nolita (navnet kommer fordi bydelen er ”North of Little Italy”). I førstnevnte finner du kule butikker og store muligheter for middag og uteliv. I sistnevnte finnes det mange fine butikker i ulike prisklasser. Når vi snakker om hippe steder kommer vi selvsagt ikke unna Williamsburg. Her finner du mye vintage, men også kjedene J.Crew og Urban Outfitters.

Vintage- og bruktbutikker er det overalt i New York. New Yorks mest kjente, Beacons Closet, har flere avdelinger, men hovedbutikken finner du i Williamsburg. I Williamsburg finner du også Fille de Joie med fine selskapskjoler og dresser. Hver lørdag er det loppemarkeder i Brooklyn. Her selges nydelige skatter og blant bodene selges deilig mat. Second hand-butikken What comes around goes around er også verdt et besøk. Metropolis Vintage sies å være en favoritt blant kjendisene. Det er i aller høyeste grad også New York Vintage, high-end-butikken som kler kjendiser for den røde løperen med designer-godbiter, noen datert helt bak til 1900-tallet. På Star Struck Vintage finner du alt fra slitte band-skjorter til hatter.