Opplev New York

De fleste forbinder New York med enorme skyskrapere, og det kan være lurt å besøke en for å få utsikten og oversikten over byen.

Empire State Building er den mest berømte, selv om den ”kun” er den tredje høyeste skyskraperen i byen. Nesten fire millioner mennesker besøker bygget hvert år. One World Trade Center er den høyeste bygningen i New York med sine 541 meter. Det nye senteret ble offisielt åpnet i 2014. Mange turister velger 30 Rockefeller Center foran Empire State Building, litt fordi man fra ”The Rock” kan ta fine bilder av førstnevnte bygg. Vil du til topps? Book billetter på nett på forhånd, og dra til skyskraperne på ”ugunstige tider”, så du slipper unna den verste køen. Skal du se høye bygg bør du også titte på Flatiron-bygget, som passer til navnet sitt, da det ligner på et strykejern. Bygget var ferdigstilt i 1902 og var den gang et av de høyeste i New York med sine 20 etasjer.

Frihetsgudinnen står på Liberty Island, og var en gave fra Frankrike til USA som et symbol på de to landenes solide vennskap. Du når statuen med ferge. Er du utålmodig og vil se mye på kort tid kan du vurdere helikopterturene. Det finnes flere alternativer, men felles for dem er at du får et godt overblikk over byen (spesielt Manhattan), og noen av rutene sveiper også innom frihetsgudinnen.

Den 11. september 2001 forandret New York og verden seg for alltid. Besøk minnesmerket, som er laget som to monumentale firkantede hull i jorden. Museet ved minnesmerket viser historien om den grusomme dagen fra et lokalt perspektiv.

Central Park er kanskje verdens mest berømte park og ligger midt på Manhattan, i hjertet av byen. Parken ble åpnet i 1873 og er populær både for turister og de lokale. Parken rommer også et Zoo og det er flere teateroppsetninger og konserter her i løpet av året.

Et annet rekreasjonssted det kan være fint å dra til, spesielt om du har med deg barn, er Coney Island helt sør i Brooklyn. Stedet der New Yorkerne drar for strand og karuseller. Visste du forresten at Coney Island er fødestedet for retten ”hot dog”? Barna kan du også ta med til Bronx Zoo, en enorm dyrehage med over 600 arter.

Et annet ikonisk sted i New York er selve Brooklyn Bridge, et av de mest kjente landemerkene i verdensmetropolen. Fra Manhattan kan du rett og slett rusle over broen og over til bydelen Brooklyn og området Williamsburg. Her kan du spise brunsj på Bedford Avenue, eller dra til den ikoniske restauranten ”The River cafe”.

Når du først skal se ikoniske landemerker, vel, da må du jo innom Times Square også. Times Square er et hektisk og kulturelt knutepunkt i New York og har navnet sitt etter avisen New York Times, som flyttet sitt hovedkvarter til området i 1904.