Fjell og strand på samme ferietur

Tenerife er den største av Kanariøyene. Kjent for sitt yrende turistliv, lange hvite strender og ikke minst himmelhøye vulkaner.

Ta på deg turskoene og bestig en av øyas topper, eller sleng deg på en strand og nyt late og lange dager i solen.

El Teide

Dersom du er glad i natur og fjellturer, er turen opp til Spanias høyeste punkt noe for deg. Vulkanen El Teide er en av verdens høyeste, godt plantet langt nede på havbunnen og ruver likevel majestetiske 3719 meter over havet. Turen opp til toppen tar en hel dag, men er absolutt verdt slitet.

Det anbefales å være i rimelig god form dersom du planlegger en bestigning, så dersom du tar noen treningsturer på forhånd bør turen være mer enn overkommelig.

En rekke byråer tilbyr arrangerte turer til toppen. De passer på at du ikke beveger deg for kjapt opp høydemetrene. Det kan være lurt å bestille i god tid i forveien, for disse turene blir fort fylt opp.

Det er også anledning til å ta den flotte kabelbanen opp dersom fotturen blir for krevende. På veien opp vil du se det utrolige vulkanske landskapet, og fra toppen møter du den fantastiske utsikten over hele Tenerife og naboøyene.