Solgaranti på sydvestkysten

Sydvestkysten på Gran Canaria er området med desidert flest soldager i løpet av året, og kommer derfor med solgaranti. Dette er en perfekt destinasjon dersom du ønsker å glemme de kaldeste og mørkeste ukene hjemme i Norge.

Sydvestkysten har flere fine steder du kan ha som base for en fin ferie.

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán er en sjarmerende, rolig og tradisjonsrik fiskerlandsby med moderne innslag. Sentrum av Mogán er lite og domineres av trange, bilfrie smågater – trygge for barnefamilier som ønsker å utforske byen. Her finner du nydelige, hvitkalkede hus kledd med Bouganvillea (trillingblomst), flotte hager og små butikker å kikke i. Det finnes også en liten strand rett ved havnen i sentrum, men er betydelig mindre enn strendene på vestkysten.

Puerto Rico

Den lune beliggenheten mellom fjellene sørger for et varmt klima i Puerto Rico, perfekt for nordmenn på vinterhalvåret. Stranden i byen er cirka 400 meter lang, langgrunn og beskyttes av bølgebrytere – med andre ord en ypperlig destinasjon for både eldre og barnefamilier. Blir du fort lei av timevis med soling? Puerto Rico tilbyr en rekke aktiviteter, blant annet leie av pedalbåter eller vannski. I Puerto Rico finner du også gode restauranter og barer, samt et levende og hyggelig uteliv bestående av både lokale innbyggere og turister.

Et naturlig samlingspunkt i byen er havnen. Her kan man sette seg på en av de små kafeene eller planlegge en utflukt med båtene som tar en med til nabobyene Puerto de Mogán eller Arguineguin.

Arguineguin

Er du glad i fersk sjømat og aktive ferier? Da er Arguineguin stedet for deg. I havnen kan man nærmest sitte med bena i vannet mens man får servert dagens fangst som har kommet inn med fiskebåtene bare timer før. Hver tirsdag er det markedsdag i Arguineguin. Da kan du få tak i alt fra smykker og vesker, til frukt og søtsaker. Det er definitivt verdt å få med seg. Mulighetene for gå- og sykkelturer i fjellene rundt Arguineguin er gode, med alt fra enkle til mer krevende ruter.

Strendene i Arguineguin er av lavasand og er derfor ganske mørke. Det er derfor få som soler seg her selv om det ikke er noe i veien med stedet. De som ønsker større og hvitere strender kan gå i 15 minutter til Patalayaca-stranden, eller videre til Anfistranden som har importert hvit sand fra Bahamas. Langs denne promenaden er det også mulig å ta seg en pust i bakken og sette seg på en av barene eller restaurantene.