Spennende Las Palmas

Gran Canaria er den nest sørligste og tredje største av Kanariøyene. Nord-øst på øya finner du Las Palmas – hovedstaden på Gran Canaria og en av de to hovedstedene på Kanariøyene. Spennende Las Palmas byr på alt fra kultur og historie til sol og strandliv året rundt.

Kanariøyene består av to selvstyrte regioner og Las Palmas er hovedstaden i den ene.

Las Palmas ble grunnlagt allerede i 1478, og Gamlebyen Vegueta står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du mange koselige gater med nydelig arkitektur som tar deg tilbake til historien. Hvorfor ikke besøke Museo Canario hvor det er mulig å se på gjenstander knyttet til Gran Canarias kulturhistorie, eller besøke den vakre Catedral de Santa Ana fra 1497? Her kan du både ta en tur i kirken og bevege deg opp i tårnet hvor du kan nyte utsikten over hele Vegueta.

Du finner også en rekke fine spisesteder i de sjarmerende gatene, og en historisk ekskursjon kan dermed kombineres med god mat i godt selskap - en perfekt kombinasjon!

Ikke glem shopping på det flotte kjøpesenteret Las Arenas. Dette finner du i samme område som stranden Playa Las Canteras. I senteret finner du en rekke kjente butikker som Zara, Mango og Toys’R’us, og dessuten et stort utvalg av restauranter.

Playa de las Canteras

Las Palmas har flere vakre strender. De to største er Playa de las Canteras og Playa de las Alcatravaneras. Førstnevnte strekker seg over fem kilometer og benyttes både av lokalbefolkningen og turister. Rett utenfor stranden ligger et rev som demper for de største bølgene – perfekt for deg med barn. Langs stranden ligger også en rekke hoteller, restauranter og hyggelige barer.

Ta også turen langs strandpromenaden og besøk Auditorio Alfredo Kraus – et arkitektonisk mesterverk som huser Las Palmas filharmoniske orkester.