Opplev kunsten og arkitekturen

George Square

George Square er byens hovedgate og bygget i viktoriansk tid for å vise byens rikdom. Gaten er velsignet med statuer av kjente skotter, blant annet Robert Burns, James Watt og Sir Walter Scott.

Burrell Collection
Kelvingrove Art Gallery & Museum

Åpningstider:
Man - torsdag og lørdag: kl. 10 - 17
Fredag og søndag: kl. 11 - 17

Denne massive steinbygningen er alene verdt et besøk. Det fascinerende museet blander finere kunst, utstoppede dyr og haitannsverd fra Mikronesia. Utstillingsrommene er forsiktig og gjennomtenkt tematisert. Få med deg rommet med de franske impresjonistene og den utsøkte gjennomgangen av skotsk kunst.

Les mer her.

Glasgow Cathedral

Åpningstider:

April - september:
Man - lør: kl. 9:30 - 17:30
Søndag: kl. 13 - 17

Oktober - mars:
Man - lør: kl. 10 - 16
Søndag: kl. 13 - 16

En skjør tidløshet ligger over den mørke katedralen i Glasgow. Et gyllent eksempel på et kirkebygg med gotisk arkitektur, som utrolig nok kom seg gjennom reformasjonen nesten intakt. 

Les mer her.

Charles Rennie Mackintosh

Der Barcelona har Gaudi, er Glasgow smykket av Charles Rennie Mackintosh (1868-1928). Designeren, arkitekten og art nouveau-mesterens snurrige og geometriske tanker kan sees over hele byen. Flere av bygningene er åpne for publikum, selv om det store mesterverket - Glasgow School of Art - ble stengt etter en voldsom brann i 2014. 

Mackintosh-billetten (Mackintosh Train Ticket) koster £10 og gir gratis adgang til alle hans byggverk samt gratis buss og undergrunn. 

Høydepunkter på turen:

Loch Ness

Drøye tre og en halv time og €41 togtur fra Glasgow ligger Inverness - og dens betraktelig mer berømte innsjø, Loch Ness. Om sommeren er det fylt av turister som håper på et glimt av «Nessie». Reis der heller for spaserturen rundt elven, en båttur på innsjøen og definitivt en matbit i en av byens utsøkte restauranter.

Loch Ness Centre & Exhibition

Senteret fører en vitenskapelig tilnærming til Nessie og lar deg vurdere bevisene på egenhånd. Utstillingen har både miniubåter, kameraer, bilder og film av det som skal være Nessie. Du lærer også om forfalskinger og optiske illusjoner i tillegg til økologien rundt Loch Ness. For finnes det egentlig nok mat til et stort monster i sjøen?

Loch Lomond og Trossachs nasjonalpark

The Bonnie Banks o' Loch Lomond er både en velkjent skotsk vise og favoritt landstedet for beboerne i Glasgow. Bussturen på halvannen time tar deg til Storbritannias største innsjø, og over tretti øyer. En av dem kan bryske seg med å være hjemmet til noe så kuriøst som en Wallaby koloni (små kengurulignende pungdyr på størrelse med en hare).

På sørvestkysten ligger Loch Lomond Golf Club, som flere ganger har arrangert internasjonale golfkonkurranser.