Golfelskeren

Hvor golf egentlig kommer fra er litt uklart. Det som ér klart er at de fleste assosierer golf med Skottland. Det første skrevne kjennskapet til sporten kommer fra et rundskriv fra daværende kong James II som forbyr golf – fordi det forstyrret bueskyttertreningen.

Med utgangspunkt i Glasgow har man uansett en ideell beliggenhet for å utforske en rekke fantastiske baner. Blant de mest populære finner du The Carrick, Dundonald Links, Haggs Castle, Prestwick, Gleneagles, Royal Troon og East Renfrewshire Golf.

Her er noen flere:

The Earl of Mar

The River Clyde og Kilpatrick Hills gir et fantastisk bakteppe til The Earl of Mar. Designet av den kjente golfbanearkitekten Dave Thomas, som er best kjent for arbeidet med The Belfry i England. En soleklar fem-stjerners golfopplevelse.

The Carrick

Denne banen ligger ved bredden av Loch Lomond, og er designet av Doug Carrick (derav navnet). Denne 71-par banen har natur som tar pusten fra deg og ligger i grensen mellom det skotske lavlandet og høylandet.

Prestwick Golf Club

En av verdens eldste golfklubber og en av de mest unike i hele Skottland. Ikke gå glipp av denne. Kun en knapp halvtime fra Glasgow.

Og om man bare vil slappe av byr Glasgow på over 70 parker. Den eldste har vært der i over 500 år.